Local

Se scumpesc alimentele?

08.02.2011 ⋅ 0 comentarii

Nu există motive pentru creşteri ale preţurilor "de categoria ofertei interne", întrucât producţia şi stocurile sunt la un nivel înalt, iar cererea este în continuare în scădere, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

"Această atmosferă de creştere rapidă a preţurilor alimentare nu o validăm sub nicio formă, iar datele infirmă potenţialul unei asemenea evoluţii" a mai afirmat guvernatorul , astazi intr-o conferinta de presa la prezentarea raportului trimestrial asupra inflaţiei.

Declaratiile lui Mugur isarescu vin in contextul ingrijorarilor specialistilor Organizatiei Natiunilor Unite privind o eventuala criza alimentara.

Organizaţia pentru Hrană şi Agricultură din cadrul Naţiunilor Unite a anunţat joi că preţurile alimentelor au atins în ianuarie noi maxime record şi a avertizat că ar putea să apară probleme politice. Analistii ONU sustin ca , pe plan mondial, cersterea nivelului de tyrai in tari precum CHina, Brazilia si India, impreuna cu unele fenomene atmosferice daunatoare agriculturii , vor duce inevitabil la scumpirea alimenteleor.

Consecintele imediate, in opinia oficialilor ONU, vor fi revolte cauzate de foamete, razboiae si instabilitate pe plan mondial.

Sursa: Observator.info

Autor: westtv.ro ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro