Local

Locuitorii din S?nicolaul Mic cer să plătească impozite pe măsura infrastructurii de care beneficiază

14.02.2011 ⋅ 0 comentarii

Dan Cotuna, membru al ONG-ului Arad ID, a demarat campania de strângere de semnături împotriva încadrării în zona B de impozitare a cartierului Sânicolaul Mic. Dacă până în acest an locuitorii de aici plăteau taxe şi impozite aferente zonei D de impozitare, în 2011 dările s-au mărit substanţial. Astfel, dacă impozitul pentru un hectar de teren în intravilan era de 1.822 de lei, acum acesta a ajuns la 5.448 de lei/ha.
După aproximativ 3 ani de când au început lucrările în Sânicolaul Mic pentru introducerea canalizării şi asfaltarea drumurilor, investiţia nu a fost  încă finalizată. Oamenii nu beneficiază încă de rezultatele modernizării, însă vor fi nevoiţi să plătească deja pentru ele.

Dan Cotuna a încercat să discute cu consilierii municipali în cea mai recentă şedinţă de consiliu despre această problemă, însă aceştia au refuzat să ofere vreo explicaţie despre impozitarea în Sânicolaul Mic. Ulterior, ţărănistul Claudiu Cristea a preluat ideea membrului Arad ID şi a iniţiat un proiect de hotărâre care prevede inclusiv revenirea la zonarea din 2010 a municipiului.

Conform criteriilor de zonare elaborate de aparatul de specialitate al primăriei Arad, în zona B de impozitare se încadrează străzile unde există reţea de apă potabilă pe stradă, drum asfaltat, iluminat stradal, transport public la 25 de minute de mers pe jos, reţea de termoficare pe stradă şi/sau reţea de gaz, canalizare menajeră, spaţii comerciale la 25 de minte de mers pe jos şi teren cuprins în proiecte de modernizare.

Sursa: Observator.info

Autor: D.M. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro