Local

Zeci de migranti afgani au fost prinsi acunsi ?ntr-un TIR, ?n Vama Nadlac

18.02.2011 ⋅ 0 comentarii

Un numar de 36 de migranti afgani, între care si copii, au fost prinsi ascunsi într-un TIR, în noaptea de joi spre vineri, în vama aradeana Nadlac, acestia intentionând sa ajunga în Germania, unde automarfarul transporta ulei de masina.

Automarfarul transporta ulei de masina, din Grecia în Germania, iar politistii de frontiera aradeni au verificat remorca pentru ca în autocamioanele care circula pe acest traseu sunt gasiti frecvent migranti.

"TIR-ul a fost verificat în baza unei analize de risc, având în vedere ruta pe care circula. În compartimentul de marfa, într-un locas amenajat printre cutiile cu marfa, au fost descoperiti 36 de cetateni afgani", a declarat Mihaela Les, purtatorul de cuvânt al Politiei de Frontiera Arad.
În grupul de migranti se aflau si zece copii, unul având doar trei ani.

Politistii de frontiera spun ca grupul a calatorit în conditii extrem de grele, cel putin opt ore, si ca viata copiilor a fost în pericol.
Soferul automarfarului, un cetatean bulgar, sustine ca nu stia de prezenta afganilor în remorca.

Migrantii urmeaza sa fie audiati cu ajutorul unui translator si ar putea fi cercetati penal pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.
În timpul cercetarilor în acest caz, în Vama Nadlac au mai fost prinsi, în noaptea de joi spre vineri, si patru cetateni tunisieni, care încercau sa treaca granita spre Ungaria prin câmp.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro