Local

Atenţie la formularul 392 - termen scadent 25 februarie!

23.02.2011 ⋅ 0 comentarii

Deoarece Direcţia Finanţelor Publice Arad a primit foarte multe multe întrebări cu privire la formularul 392, reprezentanţii acestei instituţii au făcut câteva precizări care sperăm să vină în sprijinul contribuabililor. Aşadar, începând cu acest an, formularul 392A se depune de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153 din Codul Fiscal, care au realizat efectiv la finele anului calendaristic o cifră de afaceri inferioară sumei de 35.000 euro, calculată în echivalent lei la cursul de schimb valutar comunicat de BNR la data aderării la Uniunea Europeană şi rotunjită la următoarea mie, 3,3817 lei/euro, respectiv, 119.000 lei.

„În mod deosebit, cele mai multe întrebări le-am avut cu privire la formularul 392B. Acesta se depune de către persoanele impozabile neînregistrate în scopuri de TVA (persoane fizice care desfăşoară activităţi independente şi persoane juridice), conform art. 153 din Codul Fiscal, care au realizat, la finele anului calendaristic, o cifră de afaceri inferioară sumei de 35.000 euro, calculată în echivalent lei la cursul de schimb valutar comunicat de BNR la data aderării la Uniunea Europeană şi rotunjită la următoarea mie (3,3817 lei/euro, respectiv 119.000 lei)”, a explicat Călin Arusti, purtătorul de cuvânt al DGFP Arad. Astfel, declaraţia se completează atât pentru livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate către persoanele înregistrate în scopuri de TVA, cât şi pentru livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate către persoanele neînregistrate în scopuri de TVA. De asemenea declaraţia se completează atât pentru achiziţiile efectuate de la persoane înregistrate în scopuri de TVA cât şi pentru achiziţiile de la persoane neînregistrate în scopuri de TVA.

Termenul scadent – 25 februarie. Mai multe informaţii se pot obţine de la adresa www.finantearad.ro rubrica Asistenta contribuabili subdomeniile Noutati şi Formulare fiscale.

Sursa: Observator.info

Autor: Simona Vîrvarii ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro