Local

Elevii arădeni participă la un proiect iniţiat de Consiliul Britanic

24.02.2011 ⋅ 0 comentarii

Sute de elevi arădeni se vor întâlni în acest sfârşit de săptămână cu elevi din întreaga lume, în cadrul unui proiect de anvergură. Connecting Classrooms este un proiect care se desfăşoară în 20 de ţări din Europa, fiecare ţară fiind reprezentată de 10 unităţi de învăţământ preuniversitar. Din România, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a selectat pentru a participa la acest proiect unităţi şcolare din judeţele Arad şi Suceava.

Cele 5 şcoli din judeţele Arad (Şcoala generală Aurel Vlaicu Arad, Liceul de Artă Sabin Drăgoi Arad, Grup Şcolar Pâncota, Grup Şcolar Iuliu ManiuArad şi Colegiul Naţional Moise Nicoară Arad) şi Suceava lucrează în cadrul proiectului  în colaborare cu 30 de şcoli şi licee din Franţa, Marea Britanie - Ţara Galilor şi Ungaria ( câte10 din fiecare ţară).

„Tema proiectului este: “Valori olimpice – Performanţă de excelenţă pentru toţi - sport şi artă creativă ca mediu de expresie a incluziunii sociale “. Scopul proiectului Connecting Classrooms este formarea tinerilor lideri şi se va realiza prin seminarii organizate pentru elevii  din toate şcolile participante”, au explicat profesorii coordonatori ai proiectului.

 Aşadar, vineri şi sămbătă, 25-26 februarie va avea loc la Moneasa (Hotel Parc) un prim seminar de formare pentru toţi elevii arădeni care participă la acest proiect. Pe parcursul proiectului se vor organiza cursuri de dezvoltare profesională şi pentru profesorii din şcolile participante.
Parteneriatele vor dura doi sau trei ani şi nu există taxă de participare. Tinerii vor învăţa în colaborare cu colegi din alte culturi şi comunitati. Accentul pe incluziune va înlesni înţelegerea culturilor şi dezvoltarea deprinderilor care îi vor ajuta să trăiască şi să lucreze ca cetăţeni globali. Profesorii şi conducerile şcolilor sunt sprijiniţi să dezvolte parteneriate şcolare internaţionale şi să le integreze în curricula şcolilor şi în planurile de strategie educaţională. În acest mod aceştia îmbogăţesc educaţia tinerilor, dezvoltă pregătirea profesională a tinerilor şi contribuie la realizarea obiectivelor la nivelul întregii şcoli.

Sursa: Observator.info

Autor: (S.V.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro