Local

Circulaţie rutieră dificilă din cauza zăpezii pe drumurile din judeţele Arad şi Bistriţa-Năsăud

25.02.2011 ⋅ 0 comentarii

Circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate, vineri dimineaţă, pe toate drumurile din judeţul Arad, inclusiv pe cele naţionale, în urma ninsorilor abundente din ultimele 24 de ore, aceeaşi situaţie fiind şi în Bistriţa-Năsăud, după ce a nins pe tot parcursul nopţii.

În judeţul Arad, vineri dimineaţă atât drumurile naţionale, cât şi cele judeţene erau acoperite cu zăpadă, pe arterele naţionale stratul de zăpadă fiind de până la trei centimetri.

"Avem şi porţiuni curate de drum, dar în general asfaltul este acoperit cu zăpadă frământată de până la trei centimetri. Stratul este ceva mai gros pe DN 7, între Arad şi Nădlac şi în zona Vărşand. Intervenim cu utilaje şi sperăm că până la prânz drumurile vor fi curăţate, dacă nu mai ninge", a declarat Gheorghe Balint, şeful Administraţiei Drumurilor Naţionale Arad.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că se intervine pe toate drumurile judeţene şi că nu s-au semnalat blocaje rutiere şi nici nu s-au impus restricţii de trafic.

"Se intervine cu utilajele cu lamă, iar după ce ninsoarea se opreşte putem împrăştia materialul antiderapant", a declarat Andreea Oţoiu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Arad.

Pe de altă parte, mai mulţi şoferi aflaţi în trafic vineri dimineaţă s-au plâns că au circulat foarte greu, în special pe drumurile judeţene.
"Între Iratoş şi Arad nu am circulat mai mult cu cinci kilometri la oră şi am făcut făcut un drum de zece minute într-o oră. Nu am văzut niciun utilaj pe drum", a afirmat un şofer.

Alţi şoferi din zonele Sebiş şi Felnac au reclamat că stratul de zăpadă de pe carosabil este de aproximativ zece centimetri şi că se circulă cu dificultate.

Conform Poliţiei Rutiere Arad, vineri dimineaţă nu erau înregistrate blocaje pe drumurile din judeţ.
Circulaţia se desfăşoară în condiţii dificile şi pe drumurile naţionale din Bistriţa-Năsăud, după ce toată noaptea a nins, drumarii fiind obligaţi să intervină cu opt utilaje şi 35 de tone de antiderapant.

Potrivit Secţiei Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, vineri dimineaţă mai ningea doar în zona oraşului Bistriţa.
Conform Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Bistriţa-Năsăud, stratul de zăpadă măsoară 28 de centimetri la Piatra Fântânele şi 27 de centimetri la Agrieş.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro