Local

Directoarea Filarmonicii Arad a demisionat!

02.03.2011 ⋅ 0 comentarii

Într-un comunicat de presă dat publicităţii cu câteva minute în urmă, Rodica Tălmaciu a făcut publice motivele demisiei sale din funcţie. Decizia doamnei Tălmaciu este cu atât mai surprinzătoare, cu cât în perioada mandatului său aceasta a fost unul dintre cei mai importanţi piloni ai vieţii culturale arădene şi a reuşit să revitalizeze o instituţie cu activitate mediocră, conferindu-i prestanţă naţională şi internaţională. Anul acesta, Filarmonica va participa la Festivalul „George Enescu”, iar artiştii ei au fost cooptaţi în ultimii ani la prestigiosul festival european de operă de la Sankt Margereten. Filarmonica arădeană a organizat evenimente de bună calitate şi şi-a împrospătat repertoriul, în perioada directoratului Rodicăi Tălmaciu. “Consider ca activitatea mea de pana acum dedicata exclusiv publicului, caruia am incercat pe tot parcursul celor 3 ani de mandat, in calitate de director, sa-i ofer satisfactii estetice de cea mai buna calitate, nu mai poate fi continuata in lipsa din ce in ce mai accentuata a resurselor (materiale, financiare, umane) necesare indeplinirii obiectivelor propuse.
Constransa de aceste imprejurari nefaste create in mare parte de contextul crizei economice si al legislatiei din ce in ce mai restrictiva, am ajuns la concluzia ca nu imi mai pot asuma in continuare conducerea Filarmonicii.
In plus, in ultima perioada, in contextul descris mai sus m-am confruntat in interiorul institutiei cu situatii conflictuale de natura sindicala fara precedent, care au generat aprecieri subiective si nefondate la adresa activitatii mele manageriale.
Cu toate acestea, mentionez ca mi-am exprimat disponibilitatea de a participa la examenul de evaluare a activitatii mele manageriale, programat pentru data de 3 martie 2011, chiar daca rezultatul acestuia nu mai poate presupune continuarea mandatului meu intrerupt prin demisie.
Nu doresc sa acuz pe nimeni, consider ca fiecare OM trebuie sa-si asume responsabilitatea, mai devreme sau mai tarziu, pentru ceea ce face sau afirma, iar un MANAGER profesionist trebuie sa stie sa se retraga inainte de a fi nevoit sa faca compromisuri majore.
Cu siguranta activitatea mea isi va continua traiectoria pe aceleasi directii, iar timpul va demonstra ca in situatia actuala nu as fi avut alternativa.
In curand ma voi intoarce la prima mea dragoste, vioara si voi continua in calitate de artist instrumentist, impreuna cu colegii mei sa imi desfasor activitatea artistica pe scena Filarmonicii, ramanand astfel la fel de fidela, doar dintr-o alta postura, publicului aradean.
(Detalii cu privire la activitatea mea manageriala se pot obtine pe site-ul www.filarmonicaarad.ro din raportul de activitate pe anul 2010)"

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro