Local

2010 ? un an plin pentru ULAL Arad

03.03.2011 ⋅ 0 comentarii

ULAL (Uniunea Locală a Asociaţiilor de Locatari) Arad este una dintre cele mai active organizaţii   din Arad.    Anul trecut a fost un an plin din punct de vedere al acţiunilor pe care Uniunea le-a desfăşurat. Au fost organizate 4 serii de cursuri de pregătire pentru administratori, 74 de cursanţi reuşind să absolvească. De asemenea, ULALA a sprijinit şi documentat  asociaţiile de proprietari pentru participarea la programul de reabilitare termică, dar şi pentru recuperarea debitelor şi restanţelor. Au fost iniţiate nu mai puţin de 6 Dezbateri Publice pe teme diverse privind acte normative locale, la Primăria Arad; S-a intervenit la furnizorii de utilităţi pentru rezolvarea problemelor asociaţiilor de proprietari; Au fost înfiinţate noi asociaţii de proprietari în localitaăţle judeţului; S-a intervenit la autorităţile centrale Naţionale de reglementare (ANRE, ANRSG, ANPC) pentru rezolvarea diverselor probleme ale asociaţiilor; S-au strâns semnături pentru împiedicarea majorării gigacaloriei; Reprezentanţii ULAL Arad au participat la peste 32 de emisiuni RADIO-TV care au abordat problematica asociaţiilor de proprietari, iar intervenţiile în presa scrisă locală şi  centrală s-a materializat prin 680 de articole scrise.

De asemenea, în 2010 s-a înfiinţat, la sediul ULAL, împreună cu Liga Pensionarilor, o agenţie CAR care să ajute membrii Uniunii în primirea unor împrumuturi băneşti în condiţii avantajoase.

ULAL a fost de asemenea activă în cadrul CONSILIULUI  LOCAL  CIVIC, la care Uniunea  a aderat în anul 2010. În cadrul acestei forme de organizare civice, Uniunea participă activ ca sprijin şi alternativă în adoptarea unor soluţii, rezolvarea problemelor cu care se confruntă societatea Aradului.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro