Local

CNADNR a primit nouă oferte pentru construcţia unui tronson de 30 km din autostrada Lugoj-Deva

03.03.2011 ⋅ 0 comentarii

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a primit nouă oferte pentru construcţia unui tronson de 27,4 kilometri al autostrăzii Lugoj-Deva, în lungime totală de 99,5 kilometri, valoarea estimativă a lucrărilor fiind de 1,11 miliarde lei, fără TVA.
La licitaţie s-au înscris şapte consorţii - Impresa Pizzarotti/Pomponio, Tirrena Scavi/Condotte/Cossi, OHL/Copisa/Rubau, Astaldi/Euroconstruct/AstalRom, Aktor/Shapir, MonteAdriano/Confort/Viaponte Projectos e Consultoria de Engenharia şi Strabag/Straco Grup - şi două companii - FCC Construction (SPANIA) şi Impregilo (Italia).

Durata de proiectare este de şase luni, iar cea de execuţie de 24 de luni, la care se adaugă 24 de luni garanţie, se arată într-un comunicat al CNADNR.

Criteriul de atribuire va ţine cont în proporţie de 70% de propunerea tehnică şi 30% de preţ.

Contractul face parte din Programul Operaţional Sectorial de Transport (POS-T) şi va fi finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul de Coeziune (85%) şi de la bugetul de stat (15%).

Proiectul face parte din coridorul IV paneuropean, care începe în Germania la Nurenberg şi continuă pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta. În România, traseul trece prin Nădlac, Arad, Deva, Orăştie, Sibiu, Bucureşti, Feteşti şi Constanţa şi continuă până la Istanbul.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro