Local

Două licitaţii pentru strada Meţianu

10.03.2011 ⋅ 0 comentarii

Astăzi a avut loc, în cadrul primăriei Arad, o şedinţă cu privire la proiectul care vizează strada Meţianu din municipiu. Proiectantul s-a întâlnit cu această ocazie cu managerul de proiect, Nora Groşan, în vederea pregătirii celor două licitaţii: una pentru reabilitarea străzii, cealaltă pentru achiziţionarea mobilierului urban. Licitaţiile ar urma să se desfăşoare la sfârşitul lunii aprilie.

Vă reamintim că strada Meţianu face parte dintr-un proiect Vito - Dezvoltarea integrată a oraşelor istorice vitale în Europa Centrală şi de Est, care urmăreşte transformarea străzii în spaţiu pietonal, valoarea investiţiei fiind de 160.000 de euro.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, este convins că proprietarii clădirilor de pe această stradă vor fi impulsionaţi de acest proiect pentru a repara faţadele imobilelor, în acest fel întregindu-se imaginea pe care o stradă pietonală trebuie să o aibă.

Conform volumului „Arad – monografia oraşului”, editat în anul 1999, în 1841 baronul Forray Andras demolează un imobil din actuala Piaţă Avram Iancu (“Casa Trigesimală”) pentru a deschide o nouă stradă, care îi va purta numele, actuala stradă Meţianu.

Acelaşi Foray Andras l-a angajat pe inginerul Andraş pentru ca acesta să elaboreze planurile caselor ce urmau să fie construite pe amintita stradă, a cărei pietruire a fost solicitată notabilităţilor de către baron.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro