Local

Primăria, obligată de BIRD să comande anual un audit financiar

15.03.2011 ⋅ 0 comentarii

Primăria Arad organizează licitaţie pentru servicii de auditare financiară, aşa cum o obligă Acordul de Împrumut Subsidiar încheiat în 18 mai 2007 cu Ministerul Economiei şi Finanţelor şi Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile, în baza Acordului de Împrumut  dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD). Auditul financiar obligatoriu trebuie să fie realizat anual.

Nu mai mult de 26.000 de lei (TVA inclus) este dispusă administraţia locală să cheltuiască cu acest audit, iar oferta cu cel mai mic preţ va fi desemnată câştigătoare. Cum valoarea estimată a acestor servicii pentru anul 2011, nu depăşeşte pragul de 125.000 euro, este posibilă achiziţionarea acestora prin achiziţie directă.

„Auditul financiar, conform Standardelor de audit, nu poate fi efectuat decât de persoane specializate, auditori financiari. De aceea, adresându-ne unei categorii specializate, am considerat suficient alegerea criteriului luând în considerare totodată şi principiul minimizării costurilor bugetului local şi administrării eficiente a fondurilor publice locale”, se arată în anunţul pentru licitaţie.
Vă reamintim că Aradul va începe din februarie 2012 să ramburseze împrumutul de 9.440.000 de euro (plus dobânda) pe care l-a contractat în anul 2006. Această sumă, alături de cele 37.760.000 de euro pe care Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile s-a angajat să le plătească BIRD, este folosită pentru “Reabilitarea zonelor urbane care se confruntã cu deficiente majore în sistemul de canalizare din Municipiul Arad” (Gai, Bujac, Sânicolaul Mic).

Deocamdată ne aflăm încă în perioada de graţie a împrumutului care va trebui să fie achitat integral până în anul 2023.

Sursa: Observator.info

Autor: D.M. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro