Local

Peste 20 de incendii de mirişti ?n care au ars şi 50 de copaci, stinse de pompieri ?n 48 de ore

16.03.2011 ⋅ 0 comentarii

Pompierii arădeni au intervenit, în ultimele 48 de ore, pentru stingerea a peste 20 de incendii de mirişti, care au afectat 30 de hectare de terenuri, dar au mistuit şi 50 de copaci de pe marginea drumurilor.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad au declarat, luni, că în ultimele 48 de ore au avut 21 de intervenţii pentru stingerea incendiilor de mirişti, unele dintre ele fiind scăpate de sub control de cei care le-au provocat, astfel că au mistuit şi zeci de copaci.
"Cele mai mari suprafeţe incendiate au fost în satul Bonţeşti, cu 15 hectare de tren arabil, şi în Nădăbeşti, cu patru hectare. În zona Bonţeşti, unde flăcările au scăpat de sub control până la sosirea pompierilor, au ars şi 50 de copaci aflaţi pe marginea drumului", a declarat Lucian Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Pompierii au intervenit şi în zona oraşului Sebiş, unde ardea vegetaţia uscată de pe 3,5 hectare de teren.

În total, au fost stinse incendii care au afectate peste 30 de hectare de terenuri arabile. La stingerea acestora au intervenit 139 de cadre, cu 21 de autospeciale.

Reprezentaţii ISU Arad au spus că nu au prins persoanele care au dat foc vegetaţiei uscate, însă în următoarele zile vor avea loc controale în judeţ.

Persoanele care sunt prinse că incendiază miriştile riscă amenzi sau dosar penal, dacă incendiile scapă de sub control şi produc pagube.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro