Local

Dascălii din şase comune arădene nu şi-au primit salariile care ar fi trebuit plătite ?n 5 martie

16.03.2011 ⋅ 0 comentarii

Angajaţii şcolilor din şase comune arădene nu şi-au primit salariile pe luna februarie, care ar fi trebuit plătite în 5 martie, liderii sindicali din judeţ afirmând că Trezoreria a virat târziu banii către primării, care au acum nevoie de timp pentru a aproba în consilii locale rectificări bugetare.
Preşedintele Sindicatului Democratic din Învăţământ (SDI) Arad, Dănuţ Ieneşescu, a declarat că zeci de angajaţi ai şcolilor din şase comune aşteaptă de zece zile să primească salariile pe luna februarie.

Conform sursei citate, şcolile în care nu s-au făcut încă plăţile aparţin de primăriile Livada, Hălmăgel, Fântânele, Zerind, Şimand şi Iratoş.
"Trezoreria a virat banii către primării cu întârziere, abia vineri, iar acum primarii ne-au transmis că trebuie să organizeze şedinţe de consiliu local pentru a aproba rectificări bugetare, astfel ca plata salariaţilor din şcoli să fie posibilă. Din păcate, şedinţele vor avea loc până la sfârşitul acestei săptămâni, astfel că mai devreme de săptămâna viitoare nu pot fi plătite salariile", a declarat Ieneşescu.

El a adăugat că în şcolile din localităţile menţionate există tensiuni pe fondul neplăţii salariilor.

"Există nemulţumiri mari şi tensiuni pentru că oamenii au rate la credite şi nu au bani nici pentru traiul de zi cu zi", a spus liderul SDI Arad.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro