Local

Grupare specializată ?n trafic de persoane, destructurată la Arad

16.03.2011 ⋅ 0 comentarii

Peste 20 de persoane din Arad sunt cercetate de poliţişti, fiind suspectate că făceau parte dintr-o grupare de trafic de persoane, iar şase dintre membrii reţelei au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Poliţia Judeţeană Arad, ofiţerii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au reuşit destructurarea unei grupări specializate în trafic de persoane şi trafic de minori.
În urma cercetărilor au fost identificate 23 de persoane, toate din judeţul Arad, care sunt suspectate că recrutau persoane sub promisiunea falsă că le vor oferi locuri de muncă în Spania.

"Ulterior, persoanele transportate în Spania erau obligate să muncească, sub ameninţare, banii astfel obţinuţi fiind însuşiţi în totalitate de către membrii grupării. Numărul victimelor identificate până în prezent este de 32, între acestea fiind şi minori", se arată în comunicat.
Anchetatorii au făcut şi percheziţii domiciliare în acest caz, la locuinţele a şase dintre suspecţi, în urma cărora au fost găsite importante sume de bani, care ar fi putut proveni din activităţile infracţionale.

Şase suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, ei fiind singurii din grupare care se află în ţară, în timp ce restul suspecţilor sunt căutaţi în Spania prin Interpol.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro