Local

Moţiunea de cenzură este respinsă, Emil Boc nu ?şi dă demisia ? spun parlamentarii arădeni

16.03.2011 ⋅ 0 comentarii

Situaţia politică din Parlament este aceeaşi ca la ultima moţiune de cenzură: opoziţiei îi lipsesc ceva peste 20 de voturi pentru a răsturna Guvernul condus de premierul Emil Boc. În aceste condiţii, nici măcar parlamentarii din opoziţie nu ar paria pe reuşita acestei moţiuni de cenzură. La fel, nici scenariul demisiei ulterioare a premierului Emil Boc nu este creditat de parlamentari, în ciuda discuţiilor despre dorinţa preşedintelui Traian Băsescu de a promova un premier independent.

Iustin Cionca, PDL: „Moţiunea de cenzură va cădea, opoziţia nu are nicio speranţă. Premierul Boc nu va pleca din fruntea Guvernului, singurul care poate decide ceva în acest sens este domnia sa. Există acele discuţii despre premierul independent, personal nu susţin această variantă.”

Mihăiţă Calimente, PNL: „Moţiunea va fi votată doar de opoziţie. Cei de la putere refuză în continuare să respecte Constituţia şi să sfideze mandatul acordat de cetăţenii care i-au votat, refuzând să îşi exprime votul. Nu cred că Emil Boc va fi schimbat, pentru că în ideea luptei interne pentru şefia PDL s-ar discredita în faţa colegilor din partid. Parlamentarii PDL nu vor să paseze decizia în mâna lui Băsescu”

Ciprian Luca, PSD: „Moţiunea nu va trece pentru că nu avem voturile necesare, ne-ar mai trebui mai mult de 20. Emil Boc nu-şi va da demisia pentru că Băsescu doreşte să dea o lovitură celor de la PDL pentru că partidul se închină spre Vasile Blaga.  Aşa îi poate ameninţa pe cei care votează cu Blaga.”

În paralel cu procedura moţiunii de cenzură din Parlament, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti are loc un miting de amploare al sindicatelor, acestea protestând faţă de modificările pe care Guvernul doreşte să le  impună în Codul Muncii. În dimineaţa acestei zile a avut loc şi o grevă de avertisment al celor din sectorul CFR.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro