Local

Planurile de urbanism vor fi votate ?n CLM după consultarea cetăţenilor

17.03.2011 ⋅ 0 comentarii

Arădenii vor putea să se implice în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism şi amenajare a teritoriului. Conform unui proiect de hotărâre elaborat în baza Ordinului nr. 2701 din 30 decembrie 2010 al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, consultarea publicului ar urma să se efectueze în toate fazele proceselor de elaborare sau actualizare a planurilor de urbanism: anunţarea intenţiei de elaborare, etapa de documentare şi elaborare a studiilor de fundamentare, etapa elaborării propunerilor ce vor fi supuse avizării, elaborarea propunerii finale care include toate observaţiile avizatorilor şi care se supune transparenţei decizionale. Procesul de informare şi consultare a publicului se va finaliza cu un raport care va fi supus atenţiei Consiliului Local. Cheltuielile cu materialele de informare a cetăţenilor vor fi suportate de iniţiatorii proiectelor, respectiv primărie sau persoane fizice ori juridice. De aceea va fi instituită o taxă specială.

Documentaţiile supuse informării şi consultării vor fi puse la dispoziţie pe pagina de internet a primăriei şi în cadrul Serviciului construcţii şi urbanism.

Experienţa ne-a arătat însă în ultimii ani că primăria, prin consilierii municipali, nu ţine cont de cele mai multe dintre sugestiile primite de la cetăţeni, dezbaterile publice jucând rolul unor simple formalităţi care trebuie îndeplinite, iar proiectul în cauză nu garantează schimbarea  acestei regule.

Sursa: Observator.info

Autor: D.M. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro