Local

Aradul, oferit ca exemplu din punct de vedere al parcurilor industriale

17.03.2011 ⋅ 0 comentarii

Astăzi a avut loc la Arad, în sediul Consiliului Judeţean, o întâlnire cu tema „Promovarea parcurilor industriale pentru dezvoltarea colectivităţilor locale”.  Gazda a fost Aradul, la iniţiativa ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş. „Aradul este un exemplu pentru celelalte zone ale ţării. Aici avem parcuri şi zone industriale, dar şi Zona Liberă”, a subliniat ministrul.  La discuţii au participat atât reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, cât şi reprezentanţi ai societăţilor care administrează parcuri industriale.

Şi-au prezentat aşadar punctul de vedere cei care administrează astfel de infrastructuri de afaceri, dar şi cei care investesc.
În prezent în România funcţionează 49 de parcuri industriale, iar Aradul are două: UTA şi Aradul Nou.

Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA, a remarcat faptul că nu doar poziţia geografică şi infrastructura pusă la dispoziţie au ajutat Aradul să devină atractiv pentru investitori, ci şi implicarea autorităţilor locale, care au facilitat accesul oamenilor de afaceri în această zonă, accelerând ritmul de obţinere a avizelor necesare.

Întâlnirea de la Arad îşi propune să aibă ca rezultat inclusiv o serie de propuneri legislative care să ofere un cadru propice dezvoltării acestor parcuri industriale.

Din păcate la întâlnirea cu presa, la care au participat ministrul Traian Igaş, preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu, prefectul Aradului, Călin Bibarţ şi directorul general al Direcţiei pentru relaţia cu comunităţile locale, Liviu Grădinaru, nu a participat niciunul dintre administratorii din cadrul zonelor industriale, prezenţi la Arad, pentru a putea oferi informaţii despre problemele cu care se confruntă.
Traian Igaş are programate pentru astăzi şi două vizite în judeţ, una la Curtici şi alta la Şofronea, unde va participa la întâlniri cetăţeneşti.

Direcţia Generală pentru Relaţia cu Comunităţile Locale

Sursa: Observator.info

Autor: D.M. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro