Local

Bani pentru lenjerie şi scaune la Primăria Ineu

18.03.2011 ⋅ 0 comentarii

O serie de cheltuieli prevăzute în "Programul anual al achiziţiilor publice pe 2011" al Primăriei Ineu, din judeţul Arad, sunt contestate de unii consilieri locali, care afirmă că pe timp de criză nu este permisă folosirea resurselor financiare pentru achiziţia de lucruri care nu sunt de strictă necesitate, mai ales că fondurile pentru plata salariaţilor Primăriei nu ajung până la sfârşitul anului.

Consilierul local Călin Abrudan (PNL) a oferit, vineri, jurnaliştilor, o copie a programului de cheltuieli întocmit de primarul Ioan Mehelean (PDL).
Conform documentului, printre achiziţiile pe care şi le doreşte Primăria Ineu în 2011 se numără autoturisme în valoare de 57.000 de euro, între acestea fiind o maşină de teren de 15.000 de euro.

Tot la achiziţii figurează "arme neletale" (4.000 de lei), lenjerie de pat (1.000 de lei) sau scaune în valoare de 12.000 de euro, fără a se preciza în document pentru ce vor fi cumpărate.

Programul de achiziţii are 122 de poziţii, dar numai la una este prevăzută licitaţie publică, restul achiziţiilor urmând să fie directe sau prin cerere de ofertă.

Singura licitaţie se referă la cheltuirea a 200.000 de euro pentru lucrări de reparaţii la spaţii de recreere.

"Nu mi se pare normal ca într-o perioadă de criză, când nu există bani nici pentru plata angajaţilor Primăriei până la sfârşitul anului, să aprobi sume uriaşe pentru achiziţii publice directe, fără licitaţii. Sau, în cel mai bun caz, pentru achiziţii prin cerere de ofertă. Constat cu stupoare că Primăria intenţionează să arunce cu bani, în 2011, pe lucruri care, în opinia mea, nu sunt de strictă necesitate, cum ar fi lenjeria de pat sau armele neletale", a declarat Călin Abrudan.

Consilierul local a adăugat că Primăria vrea să cumpere o drujbă în valoare de 3.500 de euro şi că i se pare "un moft" achiţionarea unui autoturism de teren.

El a spus că va iniţia, împreună cu alţi consilieri locali nemulţumiţi, un proiect de hotărâre care să prevadă ca din comisiile de achiziţii publice să facă parte şi consilieri locali.

"Sunt curios care vor fi acele firme care vor beneficia de banii publici ai oraşului Ineu prin sistemul de «achiziţie directă» şi, de asemenea, o să fiu foarte atent să văd ce societăţi vor fi preferate în momentul achiziţiilor prin «cerere de ofertă»", a spus Abrudan.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro