Local

?n Arad se va mai construi ?ncă doi ani fără PUG

18.03.2011 ⋅ 0 comentarii

De aproape 10 ani se lucrează la o nouă formă a PUG-ului (Plan Urbnistic General) Aradului, însă primăria nu pare să fie interesată de finalizarea acestuia. Deşi la sfârşitul anului trecut, într-o şedinţă a Consiliului Local Municipal, primarul, arhitectul şef al municipiului şi secretarul primăriei, Lilioara Stepănescu, anunţau că mai sunt doar câteva avize de obţinut şi PUG-ul va fi gata, acum declaraţiile lor sunt contrazise de un proiect de hotărâre prin care ar urma ca vechiul PUG, expirat de mult, să fie prelungit până în februarie 2013.  Iată răspunsul Lilioarei Stepănescu în şedinţa de consiliu pe care am amintit-o mai sus, în care Claudiu Cristea a propus ca masterplanul de transport să fie introdus în PUG:  „Este un pic cam târziu pentru PUG. Dacă amânăm, o facem cu costurile de rigoare. Mai avem de realizat doar câteva formalităţi, depunerea proceselor verbale de învecinare. Am obţinut avizele, acestea au expirat şi acum am solicitat noi avize. Este iminentă aprobarea PUG-ului, şi-aşa suntem în întârziere, pentru că am depăşit şi termenul de actualizare a lui şi avem probleme cu autorizaţiile de construire”.

Toate aceste argumente nu înseamnă nimic, pentru că firma care ar trebui să finalizeze Planul, SC Proiect Arad SA, se pare că nu are de gând să facă acest lucru, iar consilierilor municipali li se propune ca în şedinţa de marţi, 22 martie, să voteze prelungirea vechiului PUG cu încă doi ani.

Între timp în Arad se construieşte după reguli depăşite, fără viziune, iar unii specialişti în domeniu spun că toate autorizaţiile de construire eliberate de primărie de când a expirat PUG-ul, pot fi atacate cu succes în instanţă.

Sursa: Observator.info

Autor: D.M. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro