Local

A crescut numărul dosarelor aflate pe rol la tribunalul Arad

21.03.2011 ⋅ 0 comentarii

Peste 50 % din  cauzele aflate pe rolul  tribunalului din Arad sunt pe fondul  conflictelor dintre persoane fizice   si  autoritati ale statului. O alta cauza care a astat la baza unui numar tot mai mare de procese pe rolul instantelor de judecata  sunt si mnodificarile legislative, dai si situatia economica precara care a dus la  insoventa unui numar semnificativ de fime. Astfel per ansamblu activitatea tribunalul din Arad  a fost intensificata cu mai mult de 13 procente  pana in prezent fata de anul 2010.

Mica reforma implementata in sistemul juridic romanesc nu a decongestionat activitatea din tribunale. Ba dimpotriva.

Categoriile de cauze care au determinat creşterea volumului de activitate au fost: litigiile izvorâte din aplicarea fostilor detinuti politic, litigiile de muncă şi asigurări sociale, cererile de dizolvare a societăţilor comerciale ori de lichidare sau reorganizare a acestora, ca efect al crizei economice traversate în cursul anului  anului 2010. Raportat  la procente,  in prezent  se inregistreaza cu  13 % mai multe dosare pe rolul instantei, decat in anul 2009.

Cert este ca, numarul  dosarelor a crescut si datorita  noutatilor legislative aparute de-a lungul perioadei. La nivelul  anului 2010 au crescut însă numărul recursurilor şi în acelaşi timp a crescut şi stocul de recursuri rămase nesoluţionate la finele anului 2010.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro