Local

Ziua Apei ?n cadrul ?Săptăm?nii Păm?ntului ?n Arad?

23.03.2011 ⋅ 0 comentarii

“Săptămâna Pământului în Arad" a continuat marți, 22 martie, cu o serie de acțiuni la care au participat sute de arădeni de toate vârstele. Profitând de vremea deosebit de frumoasă, sute de copii au expus pe panouri amplasate în fața Primăriei Arad lucrări tematice, jucării, desene și obiecte realizate din materiale reciclate. Au participat la această acțiune Grădinița PP Nr. 14, Grădinița PP Nr. 18, Grădinița Privată Vanda Montessori, Școala Generală Nr. 5, Școala Generală Iosif Moldovan, Liceul de Artă “Sabin Drăgoi”, Colegiul Economic, Colegiul Tehnic de Construcții și Protecția Mediului. Tot pe platoul din fața Primăriei, Apele Române au sărbătorit Ziua Mondială a Apei, iar in fața clădirii Consiliului Județean Arad au fost amplasate standuri cu diverse exponate tematice. Cu ocazia acestui eveniment elevii Colegiului Național "Elena Ghiba Birta" au aplicat un chestionar despre apă în mai multe puncte din orașul nostru. Vernisarea expoziției tematice pe holurile clădirii acestui colegiu a fost însoţită de o dezbatere cu tema “Calitatea apei în orașul Arad”, moderată de Prof. Țiu Marius și Prof. Dorel Gurean. Au fost discutate problemele de mediu cu care se confruntă Municipiul Arad, rezultate constatate în teren în urma unor analize efectuate, rolul râului Mureș și s-a constituit Comitetul Mureșelului, la inițiativa Consiliului Local Civic. Seara s-a încheiat cu vizionarea a două documentare într-o cafenea din oraș.

Concurs, expoziţii, vizionări

Ziua de miercuri va aduce un concurs de fotografii cu tematica „protecția naturii și a animalelor, realizate de elevii claselor V-VIII din Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal”, desfășurat în incinta unității de învățământ. Începând cu ora 18:00, în mall-ul din Arad, Asociaţia Blue Sky va prezenta un documentar, eveniment urmat de workshop-ul și expoziția hand-made și schimbul de bunuri, organizat de WWMP. De la ora 20:30, Respiră Verde și Asociația pentru Drepturi Civice prezintă documentarul „Earth 2100”. Seara se încheie târziu, cu două petreceri studenţești, ambele cu tematică eco: Green Student Party (Organizația Studenților UVVG) și Green Sensation (Liga Studenților UAV).
În cadrul „Săptămânii Pământului la Arad” Asociatia Studenţilor Medicinişti din Arad (ASMA) şi Consiliul Local Civic vă invită la un concert rock susţinut de mai multe trupe locale. Concertul va avea loc sâmbătă, 26 martie, ora 22, în Club Space din interiorul Ştrandului Neptun.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro