Local

De m?ine Teatrul Clasic ?Ioan Slavici? va avea un alt director

23.03.2011 ⋅ 0 comentarii

Bogdan Costea, actor şi realizator de programe la televiziunea regională West TV, a fost desemnat de consilierii municipali să ocupe postul de director al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad. Nu toţi aleşii locali au fost însă de acord cu această propunere. În urma votului secret de ieri au fost contabilizate două voturi împotrivă şi o abţinere, pe lângă cele 17 voturi favorabile. Când s-a votat proiectul în ansamblul său, 19 consilieri şi-au dat acordul şi doar Cristian Moisescu s-a abţinut.

Bogdan Costea îşi începe activitatea ca director interimar de mâine, dată când lui Laurian Oniga îi expiră contractul de management. Numirea lui Costea este valabilă până la încheierea contractului cu directorul care va fi desemnat prin concurs, însă nu este precizată data în care va fi organizat acest concurs. Interimatul acesta ar putea să aibă viaţă lungă dacă ne uităm la cazul Poliţiei Comunitare, actuala Poliţie Locală, unde conducerea interimară este confirmată periodic, fără să se organizeze un concurs.

Lui Bogdan Costea i-au fost pretinse pentru ocuparea acestui post atât experienţă în domeniul cultural, cât şi experienţă managerială, aceasta din urmă fiind confirmată prin activitatea pe care o desfăşoară la West TV.

Culisele acestei schimbări a conducerii Teatrului nu sunt lipsite de suspiciuni. În contextul în care se vorbeşte de ceva timp despre intenţia de comasarea a instituţiilor de cultură din municipiu, zvonurile spun că desemnarea noului director vine în sprijinul acestei idei. Casa de Cultură a Municipiului a fost deja înghiţită de Teatrul de Marionete, rămânând deocamdată afară din această ecuaţie Teatrul Clasic „Ioan Slavici”.

Sursa: Observator.info

Autor: D.M. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro