Local

Am văzut Etiopia prin obiectivul lui Alin Totorean

25.03.2011 ⋅ 0 comentarii

Exploratorul arădean Alin Totorean a povestit joi seara, cu suportul fotografiilor, despre ţinutul Etiopiei, cu natura sa inedită, cu oamenii săraci, dar ospitalieri, pe care i-a descoperit în expediţia pe care a desfăşurat-o anul trecut sub îndemnul „Descoperă-ţi semenii!”. Evenimentul a avut loc la Teatrul de Marionete, în cadrul „Săptămânii Pământului în Arad”, organizat de Consiliul Local Civic.

Deşi o persoană extrem de sociabilă şi comunicativă, Alin Totorean, care este reporter special pentru revista „Terra Magazin”, preferă să parcurgă de unul singur munţi, deşerturi, ţinuturi necunoscute de restul lumii. Fără ajutorul unor agenţii de turism ori al ghizilor, singur cu gândurile sale, arădeanul ia contact direct cu civilizaţii diferite, trăieşte şi munceşte alături de oamenii pe care îi cunoaşte acolo, pentru scurte perioade de timp.

Alin le-a împărtăşit celor 150 de arădeni care au venit aseară să îi soarbă fiecare cuvânt şi să se minuneze la fotografiile care surprind imagini exotice, o parte din bogăţia spirituală cu care s-a întors din Etiopia, ţară pe care a parcurs-o în mare parte la pas, aşa cum face de obicei în călătoriile sale solitare.

Cu siguranţă sunt foarte puţini oameni în lume atât de curajoşi şi de puternici precum Alin Totorean, iar lupta cu cancerul pe care pentru moment se pare că a câştigat-o, este un argument în plus pentru a face din el un model pentru oamenii care vor, aşa cum a făcut el, să îşi urmeze visul…

Sursa: Observator.info

Autor: Cristi Păulişan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro