Local

10 lei pentru accesul ?n zona bazinelor pentru adulţi, 5 lei pentru zona destinată copiilor şi v?rstnicilor

28.03.2011 ⋅ 0 comentarii

Divertismentul e tot mai scump la Arad. Ştrandul „Neptun” devine o distracţie sporadică, dacă ne gândim la scumpirile constante ale preţurilor biletelor şi abonamentelor pentru accesul în acest spaţiu de agrement. Pentru că primăria Arad reamenajează un bazin în Zona I, pe care îl va umple cu apă termală pentru care s-a forat la sfârşitul anului trecut, iar zona destinată copiilor va fi şi ea reamenajată, arădenilor li se vor cere în acest an mai mulţi bani la intrarea pe ştrand.

Astfel, dacă un bilet valabil pentru toate zonele ştrandului costa anul trecut 7,5 lei, de la 1 mai va costa 10 lei, cu reducere 6 lei (4,5 lei în 2010), iar abonamentul – 550 de lei (400 de lei înainte), respectiv 200 de lei preţ redus (creştere de la 100 de lei). Pentru acces în Zona II (zona pentru copii şi vârstnici, în vecinătatea Podului „Decebal”), III (zona cmercială) şi IV (zona căsuţelor), administraţia vrea să plătim 5 lei (3,5 lei preţ redus), dublu faţă de anul trecut, când biletul costa 2,5 lei. Abonamentul pentru accesul în aceste zone va costa 225 de lei (150 de lei anul trecut), respectiv 100 de lei (70 de lei în 2010) pentru pensionari, elevi şi studenţi. Pentru zonele III şi IV tarifele vor fi: 2,5 lei pentru bilet şi 2 lei pentru biletele vândute cu ocazia unor evenimente speciale. Închirierea unei cabine va costa 150 de lei (înainte 60 de lei/sezon). În ceea ce priveşte tichetele de parcare, unul va costa 10 lei (intervalul orar 8-20), la fel ca anul trecut. Şi terenul de fotbal pe nisip va fi închiriat, cu 50 de lei pe oră, iar folosirea toboganului va costa 2 lei/zi.

Programul pentru zonele I şi II va fi de luni până duminică între orele 8-22, în zonele III şi IV programul e de la 8 la 5. Accesul în zonele I şi II se va face până la ora 21, iar în zonele III şi IV până la ora 3.30.

Preţurile cresc aşadar cu aproximativ 33%, respectiv 38% pentru bilete şi abonamente în Zona I, cu 100% în privinţa abonamentelor cu reducere tot în Zona I, iar în ceea ce priveşte închirierea unei cabine, preţul creşte cu 150%.

Proiectul de hotărâre urmează să fie supus votului consilierilor municipali peste 30 de zile.

Sursa: Observator.info

Autor: D.M. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro