Local

?n farmaciile arădene nu se mai eliberează medicamente gratuite şi compensate

29.03.2011 ⋅ 0 comentarii

 

Farmaciile din judeţul Arad nu mai eliberează medicamente gratuite şi compensate, după ce au fost înştiinţate de către oficialii Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) că fondurile alocate judeţului au fost epuizate.

În ultimele zile, arădenii care au mers cu reţete în farmacii au fost nevoiţi să plătească medicamentele, fiind informaţi că nu mai există fonduri pentru acoperirea reţetelor gratuite şi compensate.

Reprezentanţii CJAS Arad au confirmat, marţi, că fondurile au fost epuizate şi că farmaciştii au fost informaţi despre această situaţie.
"Noi am informat farmaciile că fondurile pentru medicamente gratuite şi compensate au fost epuizate. Este opţiunea farmaciştilor dacă mai eliberează în aceste condiţii. Noi asigurăm populaţia că medicamentele destinate bolnavilor cronic prin intermediul programelor naţionale se eliberează în continuare", a declarat Monica Găicean, purtătorul de cuvânt al CJAS Arad.

Ea a afirmat că sunt câteva farmacii, din cele 94 existente în judeţ, care mai eliberează reţete gratuite şi compensate, însă nu a putut preciza care sunt acestea.

Pe de altă parte, farmaciştii declară că, în condiţiile în care bugetul alocat judeţului este epuizat de câteva zile, nu pot elibera medicamente fără garanţii de la CJAS că ulterior îşi vor recupera banii.

"Nu avem nicio garanţie că, dacă eliberăm în continuare medicamente gratuite sau compensate, ele vor fi decontate ulterior. Am putea face acest lucru dacă am primi asigurări pe cale oficială", a declarat reprezentantul unei farmacii din Arad, Sergiu Avram.

Oficialii CJAS Arad nu au putut preciza cât ar putea dura această situaţie, afirmând doar că se aşteaptă de la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate o suplimentare a fondurilor destinate judeţului.

Bugetul mediu lunar alocat în Arad pentru eliberarea de medicamente gratuite şi compensate este de 6.000.000 de lei.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro