Local

Campanie pentru anularea taxei de acces ?n zona comercială a Ştrandului ?Neptun?!

29.03.2011 ⋅ 0 comentarii

PSD Arad apreciază că accesul arădenilor în zona comercială a ştrandului „Neptun” trebuie să fie permisă fără perceperea unui bilet de intrare. „Separarea zonei comerciale de zona bazinelor este unul dintre lucrurile bune care s-au făcut în ultimul timp la ştrand. Este însă logic ca în zona comercială, unde sunt doar baruri şi cluburi, accesul să se facă fără plata unui bilet. Practic, în acea zonă administraţia ştrandului nu oferă niciun serviciu pentru care arădenii ar trebui să plătească. Autorităţile au spus că toboganul care va fi renovat în acea zonă va avea tarif separat” a declarat Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

PSD respinge motivaţia în baza căreia se percep bilete pentru accesul în zona comercială. „Autorităţile susţin că sunt cheltuieli speciale, cu salubrizarea şi iluminatul public. În ritmul acesta, se vor percepe bilete şi pentru cei care se plimbă pe Malul Mureşului sau în parcurile oraşului! Acolo sunt agenţi economici care plătesc taxe şi impozite. Şi arădenii care merg la ştrand plătesc taxe şi impozite. Din moment ce orice om care îşi petrece timpul liber în zona comercială a ştrandului plăteşte orice serviciu de care beneficiază, nu este normal să mai plătească şi bilet de intrare” a argumentat Dorel Căprar.

    Social-democraţii arădeni iniţiază o campanie care să ducă la anularea biletelor de intrare în zona comercială a ştrandului. Solicitările în acest sens au venit în special din partea tinerilor, pentru care taxa de intrare, chiar dacă este modică (2,5 lei), reprezintă un impediment. „Trebuie să înţelegem că arădenii, în special tinerii, elevi sau studenţi, nu au bani. Am văzut că autorităţile locale spun cu aroganţă că nu e mult 2,5 lei, nu e mult 10 lei. Dar foarte mulţi arădeni nu mai merg în zona comercială a ştrandului pentru că se percepe, nejustificat, un bilet de intrare. Nu suntem primii care cerem anularea biletelor în zona comercială, dar vom iniţia o campanie susţinută în acest sens. Sperăm să ni se alăture toţi cei care sunt de acord cu această idee” a spus liderul PSD Arad.

PSD Arad va porni, într-o primă fază, o campanie de strângere de semnături pentru anularea biletelor de acces în zona comercială a ştrandului, în special prin organizaţia municipală TSD. Dacă această iniţiativă va fi susţinută masiv de arădeni (social-democraţii vor să strângă peste 3 000 de semnături), va fi iniţiat un proiect de hotărâre în cadrul CLM Arad, prin consilierii municipali ai PSD.

Tarife la ştrand în 2011
Toate zonele – 10 lei
Zona comercială, zona pentru copii şi vârstnici – 5 lei
Zona comercială şi zona căsuţelor – 2,5 lei

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro