Local

Pregătiri pentru deschiderea sezonului la Ştrandul ?Neptun?

01.04.2011 ⋅ 0 comentarii

Cu o lună de zile înainte de deschiderea către public a zonei cu bazine din interiorul Ştrandului „Neptun”, lucrările la bazinele pentru copii şi bătrâni din Zona II sunt încă în desfăşurare, la fel în Zona I, unde  bazinul mic va fi adâncit pentru a fi umplut cu apă termală. Directorul Direcţiei Patrimoniu din cadrul primăriei Arad, Ioan Ignat, se afla şi el pe ştrand, pentru a vedea cum se desfăşoară lucrările.

Dintr-un capăt în altul al ştrandului a fost săpat un şanţ pentru conductele care vor transporta apa. Angajaţii de la „Universul Verde” amenajează spaţiile verzi, de care în anii trecuţi se ocupau cei de la Gospodărirea Comunală, societate aflată în subordinea Consiliului Local Municipal Arad.
Zona comercială pare părăsită. Doar pe ici, pe colo, câte un muncitor curăţă sau vopseşte ceva. Cele mai multe localuri sunt părăginite, iar atmosfera este de-a dreptul deprimantă. În ultimii 2-3 ani proprietarii afacerilor de pe ştrand au încetat să mai investească aici, odată cu decizia consilierilor municipali de a scumpi drastic biletele şi abonamentele, inclusiv aceea de a stabili un tarif doar pentru intrarea în zona comercială.

Iată propunerile de preţuri din acest an, pe care consilierii locali le vor vota în luna aprilie:

Dacă un bilet valabil pentru toate zonele ştrandului costa anul trecut 7,5 lei, de la 1 mai preţul propus este de 10 lei, iar cu reducere 6 lei (4,5 lei în 2010), iar abonamentul – 550 de lei (400 de lei înainte), respectiv 200 de lei preţ redus (creştere de la 100 de lei). Pentru acces în Zona II (zona pentru copii şi vârstnici, în vecinătatea Podului „Decebal”), III (zona cmercială) şi IV (zona căsuţelor), administraţia vrea să plătim 5 lei (3,5 lei preţ redus). Abonamentul pentru accesul în aceste zone va costa 225 de lei (150 de lei anul trecut), respectiv 100 de lei (70 de lei în 2010) pentru pensionari, elevi şi studenţi. Pentru zonele III şi IV tarifele vor fi: 2,5 lei pentru bilet şi 2 lei pentru biletele vândute cu ocazia unor evenimente speciale. Închirierea unei cabine va costa 150 de lei (înainte 60 de lei/sezon). În ceea ce priveşte tichetele de parcare, unul va costa 10 lei (intervalul orar 8-20), la fel ca anul trecut. Şi terenul de fotbal pe nisip va fi închiriat, cu 50 de lei pe oră, iar folosirea toboganului va costa 2 lei/zi.

Sursa: Observator.info

Autor: D.M. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro