Local

Imagini cu tramvaiul Imperio realizat la Arad!

08.04.2011 ⋅ 0 comentarii

Primul tramvai Imperio fabricat la Arad este gata! El ar putea rula pe şine peste câteva săptămâni. Este fabricat de SC Astra Vagoane Călători SA, are culoare roşie, iar interiorul imită lemnul. Tramvaiul Imperio este fabricat sub licenţă Siemens. Fabrica din Arad are capacitatea de câteva zeci de tramvaie fabricate pe an, iar Astra se extinde şi la Bucureşti, într-un parteneriat cu RATB, realizând acolo câteva sute de garnituri pentru Capitală.

Gheorghe Sârbu, director general al SC Astra Vagoane Călători SA a dezminţit zvonul potrivit căruia odată cu deschiderea fabricii de la Bucureşti, cea de la Arad se va închide. „Nu este adevărat. Va fi un transfer de tehnologie, dar nimic altceva. La Arad s-a făcut o investiţie mare, de câteva milioane de euro, nu vom renunţa la ea. Avem şi foarte buni specialişti aici, tradiţia fabricii Astra în fabricarea de material rulant este de peste o sută de ani”.

În această dimineaţă, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, va vizita fabrica din Arad, tocmai pentru că este bastionul renaşterii unei industrii în România: industria constructoare de tramvaie.

Sursa: Observator.info

Autor: Andrei Ando ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro