Local

Boagiu spune că ministerul analizează posibilitatea unificării aeroporturilor din Timişoara şi Arad

08.04.2011 ⋅ 0 comentarii

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, azi, la Timişoara, în drum spre Arad, că ministerul "analizează" posibilitatea unificării aeroporturilor din Timişoara şi Arad într-o singură companie care va avea sediul central la Timişoara.

Boagiu a afirmat că, după modelul unificării aeroporturilor Băneasa şi Otopeni din Bucureşti, ministerul "analizează" posibilitatea să facă acelaşi lucru cu aeroporturile din Timişoara şi Arad, care vor forma compania aeroportuară Banat.

"La nivelul ministerului se analizează posibilitatea unificării, pe modelul Otopeni-Băneasa, a celor două aeroporturi din Timişoara şi Arad într-un aeroport cu două centre de profit, care vor funcţiona la capacitate maximă. Se va crea o companie care sper să se numească Banat. Va avea fiecare dintre cele două o conducere proprie, iar sediul central va fi aici (Timişoara - n.r.)", a spus Boagiu.

Întrebată dacă înfiinţarea companiei va însemna şi construirea unui nou aeroport, Boagiu a spus că ministerul nu are în plan un astfel de obiectiv, ci doreşte dezvoltarea aeroportului din Timişoara, astfel încât acesta să devină "un puternic hub regional".

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a vizitat, vineri, la Timişoara, terminalul non-Schengen al aeroportului, care a fost deschis, vineri, pentru cursele interne, până la aderarea României la Spaţiul Schengen.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro