Local

Primăriei i s-a cerut eliminarea tarifului pentru zona comercială şi acces gratuit pentru pensionari ? la Ştrandul ?Neptun?

15.04.2011 ⋅ 0 comentarii

Arădenii par în continuare dezinteresaţi de subiectele care ar putea fi considerate ca fiind importante într-o comunitate. Dacă la dezbaterea despre posibilitatea scăderii costului gigacaloriei au fost prezente la Expo Arad Internaţional doar ceva mai mult de 20 de persoane, nici discuţiile despre creşterea tarifului pentru accesul la Ştrandul „Neptun” nu s-au bucurat de o prezenţă mai numeroasă.

Absenţa a fost pusă de unii pe seama orei nepotrivite de desfăşurare a dezbaterii, ora 15, însă experienţa ne arată că arădenii nu sunt foarte activi din punct de vedere civic şi în general le lipseşte iniţiativa personală. Poate fi vorba totodată de încredere în corectitudinea deciziilor luate de cei pe care i-au votat, fie de resemnare în faţa unor propuneri-hotărâri care de cele mai multe ori, dacă vin din partea puterii, sunt de nemodificat.

De altfel nici autorităţile locale nu au acordat o importanţă prea mare subiectului, de vreme ce în numele primăriei au fost prezenţi, în mica sală 60 a Palatului Administrativ, Claudia Macra (city manager al Aradului), Ioan Ignat (director al Direcţiei Patrimoniu) şi câţiva consilieri ai puterii – Gheorghe Schill, Cosmin Şerb, Ovidiu Moşneag, Teodor Gligor, Vlaicu Hergane Traian. Din partea opoziţiei au luat cuvântul consilierii Gheorghe Săplăcan, Claudiu Cristea, Tiberiu Dekany.  Au mai participat Florin Galiş (preşedinte PNL Arad), Leontin Aslău şi câţiva reprezentanţi ai pensionarilor. Nici primarul şi nici viceprimarii municipiului nu au venit ieri la discuţiile desfăşurate pe tema bazelor de agrement din Arad, Patinoarul şi mai cu seamă Ştrandul „Neptun”.

Sintetizând principalele propuneri enunţate ieri, e vorba despre eliminarea taxei pentru accesul în zona comercială şi a căsuţelor (2,5 lei), acordarea unor reduceri mai mari, sau chiar gratuităţi pentru pensionari, iar ca nemulţumire s-a discutat despre transforamarea în ultimii ani a ştrandului într-un spaţiu exclusivist, prin practicarea unor preţuri mari în raport cu veniturile arădenilor.

Florin Galiş a prezentat o statistică ce arăta că dacă în anii 70 la ştrand veneau într-o zi chiar şi 40.000 de persoane, acum sunt prognozaţi doar 10.600 de vizitatori. Din cauza tarifului de 10 lei care va intra în vigoare de la 1 mai (7,5 lei în sezonul trecut), se aşteaptă ca numărul celor care se vor relaxa la Ştrandul „Neptun” să fie tot mai mic.

În privinţa abonamentelor de 550 de lei, pentru acest an au fost prognozate a fi vândute doar 105. Directorul Direcţiei Patrimoniu a ţinut să intervină însă, spunând că anul trecut într-un weekend au fost înregistraţi chiar şi 17.000 de vizitatori pe ştrand.

În ce măsură proiectul de hotărâre privind bazele de agrement va fi modificat faţă de forma pe care s-a dezbătut ieri, rămâne de văzut în şedinţa CLM în care va fi supus la vot, şedinţă care va avea loc la sfârşitul acestei luni.

Sursa: Observator.info

Autor: D.M. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro