Local

Peste 730.000 de pachete cu ţigări provenind din magazine duty-free, puse sub sechestru

19.04.2011 ⋅ 0 comentarii

Peste 730.000 de pachete cu ţigări netimbrate provenind din magazine duty-free şi descoperite într-un depozit din Zona Liberă Arad-Curtici au fost puse sub sechestru de către autorităţi, patronul având datorii la stat de 3,6 milioane de lei.

Ţigările netimbrate au fost descoperite într-un depozit aflat în Zona Liberă Arad-Curtici, pe platforma de lângă aeroportul arădean. Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu angajaţi ai Gărzii Financiare şi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad, au verificat depozitul şi au descoperit peste 730.000 de pachete cu ţigări netimbrate.

"S-a constatat că în perioada 6-9 aprilie 2011 în depozit a intrat o mare cantitate de ţigarete netimbrate, transferată de la punctele de lucru din Moraviţa şi din Halmeu, ca urmare a revocării autorizaţiei de funcţionare în regim duty-free a punctelor de lucru din aceste unităţi vamale", se arată în comunicat.

Autorităţile au verificat documentele în baza cărora s-au efectuat transferurile de marfă, descoperind necondordanţe între stocurile faptice şi cele scriptice.

"Având în vedere că societatea respectivă înregistrează obligaţii de plată către bugetul general consolidat al statului constând în accize, taxă pe valoare adăugată şi impozit pe profit în valoare totală de 3.603.957 lei, întreaga cantitate de ţigarete transferate de la magazinele cu regim duty-free la depozitul din Arad, respectiv 14.637.540 de ţigarete, a fost sechestrată în baza procesului verbal de aplicare a sechestrului asigurător pentru bunuri mobile", se mai arată în comunicat.

Valoarea totală a ţigărilor indisponibilizate este de aproximativ 120.000 de euro, fără accize şi TVA.

Totodată, administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional cu 2.000 de lei pentru că nu a asigurat paza bunurilor şi valorilor prin instalarea unui sistem de alarmare împotriva efracţiei, televiziune cu circuit închis şi grilaje metalice.

Cercetările la firma din Arad sunt continuate de către autorităţile fiscale.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro