Local

Arădeanul care a c?ştigat 10,3 milioane de euro la loto a intrat direct ?n top 10 al celor mai bogaţi arădeni!

26.04.2011 ⋅ 0 comentarii

Dintre arădenii cei mai avuţi se detaşează Valer Blidar, proprietarului grupului de firme Astra Vagoane Călători, cel care are probabil şi cea mai mare avere, fiind proprietarul unor firme importante, cu profituri semnificative şi proiecte mari în derulare. Are în proprietate, doar la Arad, fabrica de vagoane călători, fabrica de tramvaie, un magazin de bijuterii de lux, un restaurant de cinci stele, firma de pază Arcons, televiziunea West TV, o fabrică de mobilă, Banca Comercială Feroviară, o parte din staţiunea Moneasa (inclusiv drepturile de exploatare a apei termale de acolo), iar din grupul său de firme mai fac parte o fabrică de marmură, o fabrică la Titu şi încă altele. La o estimare simplă, putem spune că averea sa este de câteva sute de milioane de euro.

Foarte bine situat financiar este şi Alexandru Bercea, „părintele” afacerilor imobiliare din această parte a ţării. Sub „bagheta” sa s-au dezvoltat proiecte imobiliare de sute de milioane de euro, cele mai importante fiind Ared (cartierul cel nou de pe amplasamentul fostei fabrici UTA) şi Bermo. Bercea s-a extins cu proiectele sale şi în Cluj şi Braşov, iar acum este pe cale să construiască cea mai înaltă clădire-turn a Aradului, în zona Poştei Mari, de pe Bulevardul Revoluţiei.

Zoltan Böszörményi  este şi el unul dintre arădenii care nu trebuie să îşi facă probleme pentru ziua de mâine. A fondat firma Luxten, din care însă a ieşit cu câţiva ani în urmă. Are un teren de câteva zeci de hectare lângă aeroport (fosta Avicola), complexul Casa Jelen, o ciupercărie, ziarul regional de limbă maghiară Nyugati Jelen. Este rezident monegasc, a cumpărat la Monte Carlo apartamentul Claudiei Schiffer. Averea sa este estimată la aprox. 50 de milioane de euro.

Dl. Bălănescu, proprietarul Agrirom şi Gheorghe Cosma, proprietarul Cotta Internaţional, sunt şi ei în top 10 al arădenilor cei mai bogaţi. Ambii conduc afaceri de nivel internaţional, care transced mai multe continente, şi sunt lideri naţionali în domeniile lor de activitate. Imperiile pe care le-au construit valorează câteva zeci de milioane de euro.  Ei sunt flancaţi de acţionarul majoritar al SC Proiect SA, fostul vice-premier , preşedinte  al PDL Arad, Gheorghe Seculici, care a făcut afaceri foarte profitabile în special cu americanii de la Smithfiled şi a început proiecte şi în Capitală.

Cu câştigul de 10,3 milioane de euro, chiar dacă va fi impozitat şi va rămâne probabil cu aprox. 8 milioane de euro, arădeanul care a câştigat la loto intră în top 10 al milionarilor locali.

Sursa: Observator.info

Autor: Andrei Ando ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro