Local

Constantin Ostaficiuc, preşedintele CJ Timiş, şi-a dat acordul pentru unirea aeroporturilor Timişoara şi Arad!

27.04.2011 ⋅ 0 comentarii

De la Ministerul Transporturilor am primit informaţia că preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, şi-a dat acordul pentru crearea companiei aeroportuare Timişoara-Arad. Potrivit informaţiei noastre, având în vedere acest acord, în câteva luni de zile se poate crea noua structură, Compania Aeroportuară Banatul. Aceasta ar presupune ca de la Arad să plece zboruri de marfă, iar de la Timişoara curse de persoane. Asta şi pentru că aeroportul din Arad nu dispune, potrivit ministerului, de toate avizele necesare zborurilor internaţionale.
După cum am aflat, s-a discutat şi despre dirijarea unor curse Tarom pe aeroportul din Arad, dar se pare că din pricina lipsei de rentabilitate ele nu vor opera totuşi decât de pe Timişoara. Varianta construirii unui aeroport între cele două oraşe nu este considerată viabilă, în acest moment.
Aeroportul din Arad este în subordinea Consiliului Judeţean, cel din Timişoara în subordinea ministerului şi în mică măsură are în structura de acţionariat şi autorităţile locale. Ca nivel de salarizare, nu există diferenţe mari între cele două aeroporturi, chiar dacă de un an de zile de pe Arad nu mai operează curse regulate de pasageri.

Sursa: Observator.info

Autor: Andrei Ando ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro