Local

Liceele şi facultăţile arădene se ?ntrec ?n oferte, timp de trei zile, la T?rgul Educaţiei

04.05.2011 ⋅ 0 comentarii

Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Arad au deschis porţile celei de a XI-a ediţie a "Târgului Educaţiei" în învăţământul preuniversitar. Acesta se desfăşoară în perioada 4-6 mai, iar la dechidere a adunat sute de elevi în pavilionul Expo Arad Internaţional. Reprezentanţii liceelor din municipiu, dar şi a câtorva unităţi de învăţământ similare din judeţ, precum  şi a facultăţilor  arădene şi-au pregătit cât mai atractiv standurile pentru întâmpinarea vizitatorilor. Fiecare şcoală şi-a expus cât mai inedit  uniformele, diplomele, medaliile şi cupele obţinute de actualii elevi care le frecventează. Echipele mixte de elevi şi cadre didactice au expus şi o parte din lucrările copiilor, fotografii şi au oferit pliante cu informaţii vizitatorilor fie ei elevi sau părinţi. Grupul ţintă, adică elevii, s-au arătat încântaţi de posibilitatea de a obţine informaţii despre liceele şi facultăţile arădene din acelaşi loc, cu puţin efort şi economisind timp. Ţole Paul este elev în clasa a XII-a în cadrul Liceului Forestier Arad. Prezent la târg împreună cu ceilalţi colegi de clasă acesta spune că " am fost anunţaţi despre Târgul Educaţiei la şcoală şi am venit toată clasa. M-am interesat de facultăţi. Nu ştiu exact spre ce domeniu mă voi orienta, însă acum urmează să mă documentez cu privire la domeniile disponibile în Arad". Cu câţiva ani mai mic, dar tot în an terminal, Claudiu Codrean, elev în clasa a VIII-a la Liceul Baptist a venit la târg pentru a se informa în legătură că înscrierea la liceu şi spune că în mare parte s-a hotărât asupra şcolii pe care o va urma mai departe. "Cred că o să mă înscriu la Liceul Vasile Goldiş din Arad. Mă gândesc să merg la această şcoală din simplul motiv că este mai lejer".  Cadrele didactice prezente pentru a promova ofertele educaţionale, au venit cu lecţia pregătită pentru a oferi cât mai multe informaţii elevilor şi părinţilor. Printre liceele prezente se numără şi Liceul "Ioan Buteanu" din Gurahonţ. "Şcoala noastră a participat   la fiecare ediţie a Târgului Educaţiei". Prezentăm elevilor oferta noastră şcolară. Avem o clasă de matematică - informatică, ecologie, silvicultură, agricultură. Ne-am axat în special pe prezentarea profilului de silvicultură pentru că nu este atât de des întâlnit în şcolile din judeţul nostru. La standul nostru am expus trofee de vânătoare, echipamente specifice, lucrări ale copiilor dar şi poze de la activităţile desfăşurate de aceştia. În liceul nostru învaţă şi elevi din zona limitrofă Gurahonţului de la Vârfuri, Almaş, Dieci etc. Am venit şi cu psihopedagogul şcolii care aplică chestionare copiilor prezenţi la târg pentru a depista orientarea acestora din punct de vedere profesional, dar şi tipurile de inteligenţă pe care le deţin" declară Florin Groza, profesor de silvicultură în cadrul liceului din Gurahonţ. Târgul Educaţional se va încheia vineri 6 mai.

PROGRAM

4 mai 2011:

•        Ora 10 – Deschiderea festivă
•        Orele 10-15 – Vizitarea standurilor unităților de învățământ ofertante de către elevi și testarea intereselor profesionale ale elevilor.
•        Orele 9-19 - Vizitarea standurilor unităților de învățământ ofertante, de către părinții elevilor.
•        Orele 11-13.30 – Program artistic pentru vizitatori.

5 mai 2011:

•    Orele 9-15 - Vizitarea standurilor unităților de învățământ ofertante de către elevi și testarea intereselor profesionale ale elevilor.
•    Orele 9-19 - Vizitarea standurilor unităților de învățământ ofertante, de către părinții elevilor.
•    Orele 9-13.30 – Program artistic pentru vizitatori.

6 mai 2011:

•    Orele 9-14 Vizitarea standurilor unităților de învățământ ofertante și testarea intereselor profesionale ale elevilor.
•    Orele 9-16 - Vizitarea standurilor unităților de învățământ ofertante, de către părinții elevilor.
•    Orele 9-11.00 – Program artistic pentru vizitatori.

Sursa: Observator.info

Autor: A.M.C ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro