Local

Boagiu crede că șoseaua Arad-Oradea e gata anul viitor ?n iunie.

05.05.2011 ⋅ 0 comentarii

Anca Boagiu spune că Guvernul "are în implementare", în judeţul Bihor, proiecte de 550 de milioane de euro, și promite că drumul Arad-Oradea va fi gata. Când? La anul! Declarația aceasta denotă faptul că ministrul Transporturilor nu prea circulă pe șosea, cel puțin nu pe tronsonul respectiv. Vă reamintim că între Arad și Oradea drumul este în construcție, reconstrucție, postconstrucție și rerereconstrucție de câțiva ani, dar este un dezastru. Ca o soluție tehnică, antreprenorul a ales să înalțe unele porțiuni ale șoselei, creând adevărate movile pe carosabil, un pericol pentru participanții la trafic și o ciudățenie demnă de Cartea Recordurilor.

Premierul Emil Boc a afirmat, miercuri seară, la Oradea, că Guvernul acordă o importanţă deosebită Bihorului şi că dovadă este faptul că sunt "în implementare" în acest judeţ proiecte a căror valoare totală ajunge la aproape 550 de milioane de euro.

"În Bihor pot să vă dau foarte multe veşti bune, că Guvernul are în derulare foarte multe proiecte aici. Pe fonduri europene, structurale şi pe agricultură, sunt 450 de milioane de euro în implementare în judeţul Bihor în acest moment. Pe Ministerul Transporturilor sunt proiecte de implementat de 95 de milioane de euro, care arată importanţa pe care Guvernul o acordă acestei zone”, a declarat premierul Emil Boc, miercuri, după o întâlnire cu conducerea PDL Bihor, în faţa căreia şi-a susţinut moţiunea cu care candidează pentru un nou mandat la şefia partidului.
"Discutăm despre DN 1H Oradea – Zalău, pentru care sunt 47 milioane euro, data ordinului de începere a lucrărilor fiind 19 mai, deci foarte curând. Discutăm despre Oradea –Arad, cu data de finalizare anul viitor în luna iunie, discutăm de reabilitarea DN 19 de la Oradea la limita judeţului, 59 milioane euro de la BEI, proiect cu finalizare trimestrul IV 2011, şi nu în ultimul rând reabilitările de pe DN 76 Vârfurile – Oradea. Ele au fost blocate la un moment dat, acum se revizuiesc documentaţiile şi din punctul nostru de vedere începem din vară să lucrăm pe ele”, a spus ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, prezent la întâlnire.

Sursa: Observator.info

Autor: Andrei Ando ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro