Local

Tribunalul Arad a aprobat solicitarea Contor Group de intrare ?n insolvenţă

06.05.2011 ⋅ 0 comentarii

Tribunalul a aprobat solicitarea Contor Grup (CGC) de intrare în insolvenţă, depusă la 19 aprilie de conducerea producătorului de contoare ca urmare a scăderii activităţii. Instanţa de judecată a numit administrator judiciar un consorţiu format din firmele Solve Insolve IPURL şi Expert SPRL, potrivit unui comunicat transmis, azi, de Contor Group Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Ca urmare a admiterii cererii de intrare în insolvenţă, BVB a oprit de la tranzacţionare acţiunile Contor Group.

Creditorii firmei pot depune cererile de creanţă până la 13 iulie, iar tabelul preliminar al creanţelor trebuie finalizat cel târziu la 21 septembrie.

Tudor Caracioni, care era şi preşedinte CA şi director general, deţine 61,45% din titlurile producătorului de contoare. În grupul acţionarilor minoritari se regăsesc fondurile olandeze de investiţii Middle Europe Opportunity Fund III, MEI Roemenie en Bulgarje, Carcaradon, SIF Banat-Crişana (SIF1) şi firma de brokeraj IFB Finwest Arad.

De la anunţul solicitării insolvenţei până joi, preţul acţiunilor Contor Group a căzut de aproape 2,5 ori, de la 0,0599 lei la 0,024 lei. Calculată la cel mai recent preţ de la bursă, capitalizarea firmei este de 4,6 milioane lei. Contor Group are un capital social de 19,3 milioane lei, divizat în 193,8 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei.

 UPDATE

Firma își începea activitatea în Arad în anul 1992. În 2000, a inaugurat o fabrică de contoare investind peste 5 milioane dolari, iar la vremea respectivă oficialii companiei declarau că este cea mai modernă și complexă din domeniu în Europa Centrală și de Est. Producția companiei arădene a crescut exploziv: în șase ani s-au produs peste 1 milion de contoare, iar ca urmare a investiției realizate în anul 2000, se puteau realiza doar într-un singur an aprox. un milion de contoare! Firma din Arad a realizat în anul 1999 o cifră de afaceri de  21 milioane mărci germane!

Sursa: Observator.info

Autor: Andrei Ando ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro