Local

Uite cum se distrează maghiarii din Arad! Echipa din Grădiște a c?știgat concursul general, cea din Aradul Nou a făcut cel mai bun bogracs!

09.05.2011 ⋅ 0 comentarii

În fiecare an, la începutul lunii mai, comunitatea maghiarilor arădeni organizează festivalul maial. Se reunesc, de regulă la cartodromul de la Pădurice, toți cei care simt și se manifestă ungurește, iar la un gulyas, lângă bogracs, discută, dansează, se întrec în competiții sportive pe cartier. Anul acesta, la cea de-a zecea ediție jubiliară a maialului, un număr de 13 echipe s-au întrecut la concursul gastronomic, iar șase la cel sportiv, unele probe fiind mai degrabă hazlii decât fizice. Fiecare cartier și-a desemnat reprezentanți în această competiție, unele chiar mai multe. Au venit și organizații UDMR din județ, dar și Autoguvernarea Românilor din Ungaria a fost reprezentată la vârf, chiar de către președintele Traian Cresta, viceprimar al orașului Bătania. 

Concursul general a fost câștigat anul acesta de echipa cartierului Grădiște, iar la bogracs echipa Aradul Nou a pregătit cea mai gustoasă tocană,

Motorul și sufletul evenimentului a fost viceprimarul Aradului, Levente Bognar (care a fost și prezentator al manifestării), alături de soția sa. Dar s-a implicat serios și secretarul de stat Kiraly Andras, președinte al UDMR Arad. Am văzut și importante fețe bisericești (protopopul Kiraly Arpad), consilieri județeni și municipali, și foarte mulți tineri, care au dansat necontenit. Mai ales copiii s-au simțit în largul lor, după ce le-a fost cedată scena, pe care s-au putut zbengui în voie.
Viceprimarul Levente Bognar ne-a declarat: „Comunitatea maghiară sărbătorește luna mai, o sărbătoare tradițională. Scopul nostru este să coagulăm cât mai mulți maghiari, să asigurăm o atmosferă frumoasă, plăcută. De regulă încheiem evenimentul cu un bal în aer liber, ceea ce s-a întâmplat și acum, când petrecerea a durat până după  ora 23.”

Sursa: Observator.info

Autor: Andrei Ando ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro