Local

Peste 1000 de participanți la Marșul Bicicliștilor!

09.05.2011 ⋅ 0 comentarii

Participarea la Marșul Bicicliștilor a întrecut orice așteptare. Numărul celor care au răspuns de această dată invitației organizatorilor (Alternativa Civică Arădeană, ATM Cicloturism, Consiliul Local Civic) a depășit o mie! Bicicliștii s-au adunat în Piața Avram Iancu, în spatele Teatrului. Toate cele 800 de numere de ordine pregătite de organizatori s-au epuizat în mai puțin de 30 de minute, ca și 200 de litri de apă minerală. 
Evenimentul s-a desfășurat sug egida "Dați Aradului piste pentru bicicliști!", având în vedere că la peste 40 000 de biciclete câte există în municipiu, nu avem nici măcar un metru liniar de pistă utilitară!

De menționat absența de la mișcarea civică a primarului Gheorghe Falcă, a tuturor consilierilor locali, fie ei de la putere sau din opoziție. De ce este de menționat? Pentru că săptămâna trecută, la Crosul Ciclist al Aradului, pe o ploaie mocănească, consilierii locali nu mai știau cum să pozeze și să se prezinte în fața tribunei unde stătea primarul să supervizeze evenimentul. Marșul Bicicliștilor arădeni, cu o mie de participanți, nu este un eveniment politic, dar din păcate puterea locală l-a politizat, prin boicotare. Să adăugăm aici că traseul propus de organizatori a fost înjumătățit de Primărie, și nu s-a permis nici accesul pe Bulevardul Revoluției, decât pe o porțiune foarte scurtă. În contrapondere, săptămâna trecută, la Crosul Ciclist organizat de primărie, cu aprox. 200 de participanți, a fost închisă timp de mai bine de șase ore circulația în centrul orașului, pentru ca evenimentul să nu fie perturbat. Este o dublă măsură și o atitudine de lehamite față de voința bicicliștilor, atitudine care justifică repetarea acestui marș într-un interval scurt de timp! Pentru că scopul nostru nu este nici să demonstrăm nimic primăriei sau primarului ori consilierilor locali, ci pur și simplu să obținem ceea ce este de bun simț pentru o comunitate cu zeci de mii de biciclete și de bicicliști: piste pe care să putem circula în siguranță. 

Felicitări arădenilor care s-au mobilizat nu pentru avantaje materiale, ci pentru o idee. Există, iată, potențial în acest oraș - jos pălăria în fața bicicliștilor care prin prezența lor au dat greutate revendicării de a urgenta realizarea pistelor de biciclete nu pe hârtie, unde ele există acum, ci pe carosabil!

Sursa: Observator.info

Autor: Andrei Ando ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro