Local

Colegiul Economic ?n topul preferinţelor elevilor arădeni

11.05.2011 ⋅ 0 comentarii

La aproximativ două luni până la prima etapă a admiterii în clasa a IX-a elevii deja îşi fac cunoscute opţiunile. Totuşi ei mai au de susţinut Evaluarea naţională care va avea o pondere de 50% în calcularea mediei de admitere. De asemenea în proporţie de 50% îşi va spune cuvântul media de pe clasele V-VIII.

În ultimii ani cea mai mare concurenţă a fost la Colegiul Economic. „Din experienţa anilor trecuţi am putea spune, într-adevăr, că cea mai mare cerere o are Colegiul Economic însă totul depinde şi de mediile pe care le vor avea candidaţii. Şi anul acesta repartizarea în clasa a IX-a se va face computerizat iar elevii sunt rugaţi să îşi exprime mai multe opţiuni”, ne-a explicat Nicolae Pellegrini, inspector şcolar genral adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.

La rândul său, Monica Băltăreţu, directorul Colegiului Economic spune că într-adevăr sunt foarte mulţi elevi şi părinţi interesaţi „În anii trecuţi am avut foarte multe cereri. Pentru anul şcolar următor avem şapte clase de a IX-a cu specializările: economic, comerţ, turism şi alimentaţie publică. Eu cred că suntem o unitate de învăţământ căutată mai ales că elevii vin cu drag aici şi avem şi o pagină web foarte des accesată. Acolo se găsesc toate ofertele noastre educaţionale precum şi activităţile pe care le desfăşurăm. De curând am primit şi o diplomă de Excelenţă Instituţională de la Ministerul Educaţiei care spune foarte multe despre activitatea profesorilor de la clasă. De asemenea un atu important cred că este şi faptul că oferim specializările cerute pe piaţa muncii.”  

Nicolae Pellegrini, inspectorul general adjunct al IŞJ Arad, a mai spus că alături de Colegiul Economic cele mai căutate unităţi de învăţământ din Arad sunt Colegiile Naţionale „Moise Nicoară” şi „Elena Ghiba Birta”. „Se caută în special specializările bazate pe studiul mai multor limbi moderne sau cele care au o limbă studiată intensiv.”

Sursa: Observator.info

Autor: Miruna Negru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro