Local

Schimb de experinţă ?ntre Colegiul Economic din Arad şi un liceu din Elveţia

12.05.2011 ⋅ 0 comentarii

De 20 de ani, Colegiul Economic din Arad are un schimb bilateral cu Liceul „Jean Piaget” din Neuchâtel, Elveţia, oraş situat în vestul ţării, pe ţărmul lacului cu acelaşi nume.

În perioada 1 mai – 6 mai, un grup de 17 elevi însoţiţi de prof. Monica Băltăreţu, directorul Colegiului Economic Arad, prof. Sorina Fabri şi m.i. Rodica Mikuska, au fost găzduiţi de corespondenţii lor elveţieni. Pentru elevii români a fost o bună oportunitate de a exersa limba franceză, engleză sau germană şi de se reîntâlni cu colegii lor elveţieni, care au fost oaspeţii arădenilor în luna octombrie 2010. Programul a fost foarte intens şi a cuprins activităţi diferite, schimbul având un rol atât educativ, cât şi cultural. Astfel, elevii arădeni au participat la ore şi au învăţat câte ceva despre sistemul de învățământ din Elveţia. La Parlamentul cantonului au fost primiţi chiar de către ministrul local al educaţiei şi preşedintele Parlamentului cantonal.
Printre obiectivele turistice admirate se numără Muzeul de Orologerie din oraşul La Chaux de Fonds, capitala Berna şi oraşul Besançon din Franţa. Deasemeni, croaziera pe lacul Neuchâtel va rămâne de neuitat! În drum spre Elveţia, s-a făcut un popas la Salzburg, oraşul natal al lui Mozart, iar la întoarcere, Veneţia a încheiat această frumoasă călătorie. S-au legat prietenii, s-au strîns legăturile dintre cele două şcoli şi s-a stabilit deja următoarea vizită a elveţienilor la Arad.

Sursa: Observator.info

Autor: Miruna Negru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro