Local

Arad: numărul accidentelor grave a scăzut - 10 morţi şi 33 de răniţi grav ?n 4 luni

12.05.2011 ⋅ 0 comentarii

Veşti bune de la poliţiştii rutierişti, în primul trimestru al anului, numărul accidentelor rutiere grave, ce au avut loc în judeţul Arad, a scăzut. Astfel în primele patru luni din 2011, un număr de 10 persoane şi-au pierdut viaţa în evenimentele tragice de pe şoselele arădene şi 30 de persoane au fost rănite grav, înregistrându-se 33 de accidente rutiere grave.  Comparativ cu  39 accidente rutiere soldate cu 11 persoane decedate şi 40 rănite grav,  care au avut loc în perioada similară a anului trecut. Cele mai multe accidente s-au produs în interiorul localităţilor, îndeosebi în mediul rural, aproximativ 50% pe drumurile naţionale, celelalte pe drumuri judeţene sau pe străzile din localităţi.

În cadrul activităţilor zilnice, lucrătorii de poliţie rutieră au înregistrat 198 infracţiuni, din care 74 la regimul circulaţiei şi 124 de altă natură.
De asemenea, au fost aplicate  15.508 sancţiuni contravenţionale participanţilor la trafic şi au fost reţinute 836 permise de conducere  şi 641 certificate de înmatriculare. Ca principale cauze ale accidentelor rutiere grave au fost identificate : indisciplina în trafic a pietonilor,  cea a bicicliştilor  şi viteza neadaptată a conducătorilor auto. "Pentru prevenirea accidentelor rutiere, poliţiştii din structurile de poliţie rutieră organizează aproape zilnic acţiuni punctuale,  prin care să conştientizeze participanţii la trafic cu privire la consecinţele nerespectării normelor rutiere" a declarat Camelia Tuduce Berar, purtător de cuvânt în cadrul IJP Arad.

Sursa: Observator.info

Autor: A.M.C ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro