Local

Străzi asfaltate la Arad

12.05.2011 ⋅ 0 comentarii

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a lansat licitaţia deschisă pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare şi reabilitare pentru 268,652 km drum judeţean şi 1.113,348 km drum de interes local din judeţele: Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Buzău, Vrancea, Dâmboviţa şi Teleorman pentru perioada 2011-2013.

Este vorba despre obiective de investiţii din cele opt judeţe incluse în Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, respectiv pentru municipiul Arad 27 străzi în lungine totală de 18,89 km şi pentru judeţul Arad DJ 709 Arad-Seleuş 33 km şi DJ 682 Arad-Felnac până la limita cu jud.Timiş, 17 km.

Străzile din Municipiul Arad care vor fi reparate din fondurile ministerului sunt Constituţiei, Hunedoarei, Bd.Titu­lescu, str.Pădurii, Calea Timişorii - tronsonul cuprins intre strada Ştefan cel Mare şi linia CF, Calea 6 Vânători, Maghe­rului, Steagului, Şt. A. Doinaş, Crişan, Cloşca, Ghe. Popa de Teiuş, 1 Decembrie, Ion Şiri­anu, N. Grigorescu, Orşova, L. Szantay, Transilva­niei, Şincai, Călăraşilor, Simion Popa, Brâncuşi, Şezătorii, Bihorului, Dorobanţilor, Va­sile Milea şi Bariţiu.

Drumurile reabilitate prin acest program au fost propuse la finanţare de Primăria Arad şi ConsiliulJ Judeţean Arad şi sunt preluate în administrare de MDRT pe perioada realizării proiectelor.

Valoarea estimată a investiţiei pentru municipiul şi judeţul Arad este de 267.458.870 lei fără TVA. Lucrările vor demara în acest an. La realizarea lucrărilor se vor respecta standardele de cost stabilite de MDRT pentru aceste categorii de investiţii din fonduri publice.

Lotul de 27 de străzi finanţat de MDRT face parte din programul de reabilitare a 175 străzi în municipiul Arad , în lungime totală de 86 de km, care este prevăzut să se deruleze în următorii 3 ani.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro