Local

Ziua Internaţională a lum?nărilor aprinse

13.05.2011 ⋅ 0 comentarii

Anul acesta, Asociaţia Română Anti-SIDA, în punctul său de lucru din Arad, încearcă să se alăture întregii comunităţi care participă la această comemorare, organizând o astfel de acţiune duminică, 15 mai 2011, începând cu ora 16.00, în Parcul Eminescu. Ceremonia va fi susţinută de membri ai ARAS, majoritatea voluntari, care vor aprinde primele lumânări, vor distribui pliante şi vor răspunde întrebărilor vizitatorilor.

Ziua Internaţională a Lumânărilor Aprinse este consacrată în primul rând memoriei celor care au dispărut din cauza SIDA - dar şi solidarităţii cu persoanele care trăiesc cu HIV/SIDA şi prevenirii HIV în rândul celorlalţi.Ca în fiecare an, încă de la înfiinţare, Asociaţia Română Anti-SIDA comemorează victimele SIDA, încercând să amintească întregii comunităţi despre importanţa implicării tuturor în prevenirea infecţiei cu HIV.
Prima comemorare internaţională a unor persoane care au decedat în urma SIDA s-a desfăşurat în 1983, cu aproape 30 ani în urmă, când această maladie era încă puţin cunoscută. De atunci, Ziua Internaţională a Lumânărilor Aprinse a devenit pentru comunitatea internaţională şi, mai apoi, pentru cea naţională, un mijloc de a acţiona, de a lua poziţie, ajutând la consolidarea acţiunilor de prevenire HIV la nivel local şi naţional, contribuind la aprofundarea înţelegerii fenomenului, încurajarea activităţilor de voluntariat şi colectarea de fonduri pentru aceste activităţii.  
   
Vă  invităm să aprindeţi alături de noi câte o lumânare în memoria victimelor SIDA.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro