Local

Falcă are salariu de 3200 de lei, mai puțin dec?t unii profesori arădeni. Cum de se descurcă totuși mai bine dec?t ei?

16.05.2011 ⋅ 0 comentarii

Salariul lunar al lui Gheorghe Falcă este de 3200 de lei. Așa a declarat chiar el, la Antena 3, astăzi, grăbindu-se să precizeze că au fost depistați mai mulți profesori de liceu din Arad cu salariul mai mare decât al lui. Este posibil să fie așa. Numai că, chiar și în aceste condiții, eu nu cunosc niciun profesor, cu vechime de zeci de ani la catedră și deci cu un salariu mare de câteva decenii, să aibă o avere ca a lui Gheorghe Falcă, cel care în acest moment se plasează probabil printre cei mai înstăriți arădeni, după șase ani la primărie, ani în care s-a grăbit să facă ce i-a spus Traian Băsescu și a trăit bine.

În cazul lui Gheorghe Falcă însă nu salariul este relevant. Ar fi interesant de aflat venitul său lunar sau, dacă vreți, ocazional. Deci cât câștigă. Dar asta nu o pot afla arădenii, nici jurnaliștii, chiar dacă azi, la București, Dana Grecu i-a pus mai multe întrebări ce ar fi putut clarifica măcar în parte sursa bunăstării sale:

-cât a costat costumul pe care îl poartă?

-cum își permite din salariul de 3200 de lei drumuri dese cu avionul la București?

-ce avere are și cum a fost dobândită?

Îmi amintesc de discuțiile din campania electorală precedentă, când unul dintre contracandidații primarului Falcă a opinat într-o dezbatere televizată că acesta poartă un ceas de 20 000 de euro. Despre câți profesori arădeni, dintre cei cu cele mai mari salarii, s-a spus vreodată același lucru? Câți dintre ei s-au mutat, în intervalul a șase ani, de la bloc la vilă, și de la vila respectivă la o altă vilă, de trei ori mai mare?

Nu cred că primarul Aradului și-ar dori să aibă condiția unui profesor de liceu cu care se compară la televizor, dar sunt convins că sunt foarte mulți dascăli care deși câștigă bine, inclusiv din meditații, nu vor ajunge niciodată să strângă cât a strâns politicianul Gheorghe Falcă la primărie. Nu ridic acum nici problema moralității, nici a legalității, nici a oportunității acestor câștiguri. Cred însă că se impunea o scurtă precizare la acea constatare obraznică legată de condiția bună materială a unei părți a dăscălimii față de cea a edilului local.

Sursa: Observator.info

Autor: Andrei Ando ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro