Local

Ministerul Culturii vrea introducerea colindei rom?neşti ?n patrimoniul UNESCO

20.05.2011 ⋅ 0 comentarii

Secretarul de stat în Ministerul Culturii Vasile Timiş a declarat, joi, la Sfântu Gheorghe, că ministerul doreşte introducerea colindei româneşti în patrimoniul UNESCO.
Secretarul de stat în Ministerul Culturii Vasile Timiş a afirmat, joi, la Sfântu Gheorghe, unde a vizitat Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, că ministerul continuă să propună mai multe obiective şi monumente din patrimoniul material şi imaterial naţional pentru a fi cuprinse pe lista UNESCO.
Vasile Timiş a reamintit, în acest context, că în anul 2009 a fost introdusă doina, anul trecut Mănăstirea Suceviţa, iar anul acesta a fost depus dosarul pentru ceramica de Cucuteni.
"Sperăm să înscriem şi colinda românească în patrimoniul UNESCO, dar şi alte obiective", a spus Timiş.
De asemenea, el a menţionat că în judeţul Covasna există o densitate foarte mare de monumente istorice, iar jumătate dintre acestea sunt de interes naţional şi internaţional.
"Judeţul Covasna are o valoare patrimonială cu totul aparte. Aici avem 625 de monumente, dintre care 309 sunt de valoare naţională şi internaţională, de valoare A", a conchis Vasile Timiş.

Sursa: Observator.info

Autor: C.P ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro