Local

Orchestra Filarmonicii din Moscova pe scena Palatului Cultural din Arad

25.05.2011 ⋅ 0 comentarii

Marţi seara începând cu ora 19.30 a avut loc un concert simfonic extraordinar în sala mare a Filarmonicii de Stat din incinta Palatului Cultural din Arad. Evenimentul i-a avut ca protagonişti pe membrii Orchestrei Filarmonicii din Moscova. Prestigiosul ansamblu simfonic, format din peste o sută de instrumentişti, a urcat pe scena Palatului Cultural sub bagheta maestrului Iuri Botnari, cu un program ales exclusiv din creaţia compozitorilor ruşi P. I. Ceaikovski şi Serghei Rahmaninov. Concertul simfonic a fost organizat de Asociaţia Culturală Musikforum Europa Arad în colaborare cu Asociaţia Culturală Pro Philharmonia Timişoara, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local al Municipiului Arad.
“Cu siguranţă concertul de aseară a constituit unul din evenimentele istorice în viaţa culturală şi muzicală a Aradului. Mă bucur că am avut ocazia să îi avem invitaţi, iar publicul s-a văzut că a fost încântat, au fost în jur de 1200-1300 de personae, atât în sală, cât şi afară, iar acest concert va rezona multă vreme de acum înainte”, a declarat Rodica Tălmaciu, director Filarmonica de Stat din Arad.
Orchestra Filarmonicii din Moscova este recunoscută printre cele mai va¬loroase ansambluri filarmonice ale lumii şi a fost fondată în anul 1951, iar din 1973 are statutul de orchestră academică. De-a lungul anilor ansamblul a fost condus de bagheta a numeroşi iluştri dirijori sovietici şi străini, a acompaniat celebri solişti şi a susţinut turnee în peste 50 de ţări, pe toate marile scene ale lumii. Nicoleta Manciu

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro