Local

De ziua lor, elevii arădeni din patru şcoli se vor duela ?n concursul ?Arad, mobilizează-te?

30.05.2011 ⋅ 0 comentarii

Ziua Internaţională a Copiilor va fi marcată la Arad prin organizarea unui eveniment special pentru copiii de şcoală generală: finala concursului „Arad mobilizează-te”. În urma primei faze a concursului aflat la ediţia întâi, în finală s-au calificat patru şcoli arădene: Şcoala Generală nr. 5, Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal”, Grupul Şcolar „Csiky Gergely” şi Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn”.  „Arad mobilizează-te” este un concurs  inter-şcolar organizat de Primăria Municipiului Arad, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar şi cu Agenţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport. Evenimentul va avea loc la Sala Sporturilor „Victoria”, miercuri întâi iunie.

Consilierul municipal Ovidiu Moşneag a declarat că Primăria Municipiului Arad se preocupă de promovarea sportului de masă şi de încurajarea copiilor pentru a face sport. Conform directorului AJTS Arad, Alexandru Meszar, în concurs au participat peste 800 de copii din cadrul celor opt unităţi şcolare înscrise în concurs. Meszar a anunţat că „toţi participanţii vor primi materiale şi echipamente sportive”, indiferent de locui obţinut de echipa din care fac parte. Concursul a trezit un interes real în rândul elevilor, profesorilor şi părinţilor. Astfel, fiecare şcoală şi-a constituit o galerie cu tot arsenalul specific de culoare şi mişcare, mai puţin cu limbajul licenţios întâlnit pe stadioane. Pentru a face faţă concursului anul viitor, copiii au decis deja că trebuie să se antreneze serios. „Avem informaţii că unii copii s-au înscris deja la cursuri de înot pentru a putea participa anul viitor”, a declarat şi inspectorul şcolar de sport Gabriel Iazbinsky. Acesta a mai anunţat că elevii au avut de făcut faţă şi unei provocări artistice. Pe lângă probleme de aptitudini fizice, a fost organizat şi un concurs de desene cu titlul „ Lumea sportului văzută de mine”. Lucrările vor fi expuse pe holurile Sălii Polivalente.

Probele din concurs nu reprezintă discipline sportive clasice, ci încearcă să exploateze aptitudinile sportive ale elevilor. Alexandru Meszar a dezvăluit câteva din probe: înot, vâslî, alergare, conducerea mingii de fotbal, bicicletă, „trei trag o maşină şi cinci încearcă să se urce în timpul mersului” (o maşină de jucărie, bine-nţeles). „Importantă este mişcarea. Noi am spus ca elevii să facă de toate, ceea ce ar trebui să facă nişte copii sănătoşi”, a arătat Meszar. Cele patru echipe finaliste vor beneficia de ajutorul unor sportivi arădeni în activitate: Cristian Panin, Monica Broşovschi,  Robert Mureşan şi Zsolt Torok. Cei patru sportivi de top vor face parte efectiv din echipe, urmând să pună umărul la obţinerea victoriei. Evenimentul se va bucura de prezenţa unui subsecretar de stat din Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Primăria Arad a alocat pentru acest concurs suma de 18.000 lei, organizatorii reuşind să obţină ajutor şi din partea a numeroşi sponsori.

Sursa: Observator.info

Autor: L.C ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro