Local

Locuitorii din S?nicolaul Mic se pot racorda la canalizare

02.06.2011 ⋅ 0 comentarii

Reţeaua de canalizare din cartierul Sânicolaul Mic, realizată în cadrul proiectului „Reabilitarea zonelor urbane cu deficienţe majore ale sistemelor de canalizare” finanţat de Banca Mondială, a fost predată ieri operatorului de servicii Compania de apă SA, după finalizarea tuturor probelor tehnice.

Prezent la eveniment alături de consultantul proiectului, de reprezentanţii executantului lucrării şi ai operatorului de servicii de canalizare, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, i-a anunţat pe locuitorii din cartierul Sânicolaul Mic că pot să se racordeze la noua reţea. O altă veste bună este că şi lucrările de modernizare a drumurilor vor fi în curând finalizate, în prezent fiind realizate ultimele remedieri.
 Reţeaua de canalizare realizată în cartierul Sănicolaul Mic cuprinde 17,26 km de conducte de canalizare menajeră, 13,22 km de conducte de canalizare pluvială,  2 statii de pompare pentru canalizare menajeră, 2 lagune (bazine de retenţie ape pluviale). Lucrările au fost foarte ample, necesitând săpături complexe, de până la 7 metri adâncime, iar conductele instalate au avut diametre de până la 1,8 metri.
Pentru probele tehnice ale reţelei a fost utilizată în premieră naţională o tehnologie ultramodernă, fiind realizate şi verificări prin intemediul unui robot cu  cameră de luat vederi care se deplasează în interiorul conductelor. Dispozitivul  asigură verificarea video şi controlul celorlalţi parametri prevăzuţi în prioiect.(respectarea pantelor conductelor de canalizare, etanşeitatea îmbinărilor etc).

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro