Local

Primăria a făcut pl?ngere penală ?mpotriva celor ce au arborat drapelul Rom?niei ?n centru!

03.06.2011 ⋅ 0 comentarii

Primăria Arad a făcut recent plângere penală împotriva acelor revoluționari care și-au permis să ridice, în Piața Revoluției, un catarg cu drapelul tricolor al României. Plângerea penală a ajuns la Poliție și au fost făcute deja primele audieri. Este pentru prima oară, probabil în istoria omenirii, când o administrație locală face reclamație și cere condamnarea la închisoare a unor cetățeni care arborează drapelul național. Drapelul fusese ridicat pe un catarg lângă Monumentul Revoluției, în anul 1999.

„Eu am fost citat ca martor, ne-a declarat Attila Duka, secretarul general al Fundației Revoluției din Decembrie 1989. Le-am spus polițiștilor tot ce știu, nu cred că avem ceva de ascuns. Noi am realizat acel monument, am plătit pentru el 600 de milioane de lei la nivelul anului 1999, ceea ce era o sumă enormă”.

Plângerea penală a fost făcută de primărie împotriva autorilor necunoscuți. Autoritățile locale au precizat în plângerea lor că prin săparea groapei unde a fost fixat catargul drapelului s-a distrus o parte din caldarâm.  

Până acum, de altfel, de trei ori a fost tăiat cu flexul drapelul României de lângă Monumentul Revoluției. Polițiștii nu au reușit niciodată identificarea făptașilor. Pe de altă parte, autoritățile locale refuză de câțiva ani să participe la comemorarea eroilor Revoluției alături de revoluționari, iar primarul Falcă nu a coborât din biroul său la ceremonia revoluționarilor nici la 20 de ani de la revoluția din decembrie 1989.

Sursa: Observator.info

Autor: Andrei Ando ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro