Local

Bacalaureatul modificat şi anul acesta

03.06.2011 ⋅ 0 comentarii

Ministerul Educaţiei Cercetării, Tineretului şi Sportului a modificat calendarul Bacalaureatului, mai precis a probei D. Ministrul educaţiei a realizat că proba D ar trebui susţinută în a doua zi de Rusalii, zi liberă prin lege. Drept urmare, prima zi a probei D, de evaluare a competenţelor digitale se va desfăşura în data de vineri, 10 iunie şi nu luni 13 iunie cum era prevăzut iniţial.  

„În luarea deciziei s-a ţinut cont şi de dificultatea probelor pe care absolvenţii de clasa a XII-a le vor susţine în data de 20 iunie - proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (înţelegerea textului audiat şi probă scrisă)”, explică reprezentanţii Ministerului.
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a solicitat inspectoratelor şcolare judeţene/a Municipiului Bucureşti să ia toate măsurile necesare pentru comunicarea acestei decizii în unităţile de învăţământ şi pentru informarea corectă a tuturor candidaţilor. „Precizăm că perioada alocată desfăşurării probei D se menţine la 5 zile. Amintim opiniei publice că, potrivit OM 4.799/2010, perioada de desfăşurare a probelor examenului de Bacalaureat 2011 nu a fost modificată (6 iunie - 1 iulie 2011) şi că principiile pe care se bazează textul legislativ permit Ministerului Educaţiei orice adaptare la situaţii şi nevoi concrete”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Educaţiei.

Sursa: Observator.info

Autor: Miruna Negru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro